Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Yorumcular EURO 2024'ün Almanya'ya verilmesiyle ilgili ne dediler? - Futbol Haberleri
        1

        ŞANSAL BÜYÜKA: EN KÖTÜ İNSANLAR EN İYİ YERLERDE OTURUR!

        Hayat bir tiyatro gibi. En kötü insanlar en iyi yerlerde otururlar. Bu UEFA'nın tarifidir. UEFA'nın vicdanı ve adalet duygusu olsa...

        2

        Mesut Özil'i biz mi linç ettik kardeşim? Almanya ile kupalar kazanan futbolcuyu biz mi linç ettik? Türklerin yaşadığı evleri biz mi kundakladık?

        3

        UEFA, haklının değil güçlünün yanında yer aldı. Türkiye'nin heyecanına saygı duymaları gerekiyordu. Almanya bu turnuvaya hangi rengi katacak? Türkiye'nin farklı renkleri vardı.

        4

        MEHMET DEMİRKOL: BİR AVRUPA ÜLKESİNİN YAPTIĞINDAN BİN KAT DAHA FAZLASINI YAPMAMIZ LAZIM

        2016 Avrupa Şampiyonası sırasında Türkiye'nin kamp yaptığı köyde iken yerel basını takip ediyorduk. Onlar nasıl görüyor diye... Gazeteyi tam hatırlamıyorum ama şöyle bir analiz vardı, 'Türkiye neden Avrupa Şampiyonası'na katılıyor?' diye bir köşe vardı. Demek ki böyle bir merak var.

        5

        Bizim Avrupa'da bir şeylere talip olabilmek için herhangi bir Avrupa ülkesinin yaptığından bin kat daha fazlasını yapmamız lazım. Almanya çok güçlü bir lobisi olan bir futbol ülkesi. Her şampiyonanın doğal adayıdır. Büyük bir lobisi var.

        6

        Kafa kafaya değil, %70-80 daha iyi durumda olmalıyız ki ancak o zaman tercih ediliriz. Muhtemelen güçlü bir lobi. Tabii bunun sadece futbol karşılığı da yok. Olmadı.

        7

        Bence biz 2016 seçimlerinde daha güçlü durumdaydık. O günkü durumda 7'ye 6 kaybetmiştik. Bir hafta öncesinde bizim aldığımız konuşuluyordu. Bu sefer çok daha güçlü bir hazırlığımız olmasına rağmen bizim önde olduğumuza dair herhangi bir şey duymadım. Bu tip güçlü lobilerle bu tip seçimlerde kapışmak kolay değil.

        8

        RIDVAN DİLMEN: 2019 VE 2020 FİNALLERİNİ NİYE VERDİNİZ?

        Neden tutarsız görüyorum? 2019 Süper Kupa finali nerede? Türkiye'de. 2020 Şampiyonlar Ligi finali nerede? Türkiye'de. Madem bu kadar problemliyse neden bunları verdiler?

        9

        Yüzde 50'nin çok altında görüyordum ihtimali. Yanılmadığım için üzgünüm, keşke yanılsaydım. Oylar kaç kaç bilmiyorum. Açıkçası çok sürpriz mi? Bence değil.

        10

        Zaten UEFA verdiği raporda, öyle adil olmayan bir rapor hazırlamış ki... Mesela Almanya'nın raporunda Mesut Özil ve İlkay Gündoğan var mı? Zaten adaletleri burada belli oluyor. Bizim tesellimiz, 2019 ve 2020'de burada iki final olacaktır. Hayat devam ediyor. Bana çok sürpriz gelmedi.

        11

        Yine deneyeceğiz. Olimpiyatlar için de geçerli Dünya Kupası için de geçerli. Bizim ülkemiz zengin olmayabilir ama ülkemiz güçlü bir ülke. Sporda da işte 2 final var. Bizde bir hayal kırıklığı olmamalı.

        12

        Sonuçta futbol çok önemli gibiyse ülkemizin daha önemli sorunları var. Sürpriz olarak görmüyorum. Irkçılığın ön planda olduğu yerler varken bizi seçecek değiller. Türkiye ırkçılığın yanından geçmiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ