Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Yüksel Uzel, hayatını kaybetti. Yüksel Uzel kimdir, mesleği nedir? Yüksel Uzel neden ve ne zaman öldü?

        Türk sanat müziğinin usta isimlerinden Yüksel Uzel, Güney Afrika'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 73 yaşında hayata veda eden Uzel, Türk sanat müziğinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyordu.

        Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg şehrinde yaşayan Yüksel Uzel, bu sabah vefat etti. Ünlü sanatçı bir süredir kanserle mücadele ediyordu. Uzel’in cenazesi, defnedilmek üzere kızı Arzu Uzel tarafından İstanbul'a getiriliyor.

        Yüksel Uzel, merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın en sevdiği sanatçılardan biriydi.

        REKLAM

        1981, 1988 ve 1989'da anevrizma nedeniyle uzun süre tedavi gören Yüksel Uzel, İsviçre'de art arda beyin ameliyatları geçirdikten sonra Dr. Gazi Yaşargil'in tavsiyesi üzerine sahneleri bırakmıştı. Uzel, 2001'de eşi iş adamı İhsan Börekçioğlu ile birlikte Johannesburg'a yerleşti. Bu şehirde satın aldığı butik oteli işleten Yüksel Uzel, pandemi döneminde sık sık Türkiye'ye geldi.

        Yüksel Uzel'in kızı Arzu Uzel, annesinin vefatıyla ilgili şunları söyledi: Annem, hakka yürüdü. İstanbul'a yola çıkacağız. Cenaze namazını, salı günü ikindi namazına müteakip planlıyoruz.

        Asıl adı Yüksel Katmer olan Yüksel Uzel, anne tarafı Çerkez, baba tarafından Gürcü olarak 19 Nisan 1950'de dünyaya geldi. Uzel, babasını erken yaşta kaybedince liseyi bırakarak 1975'te İstanbul Belediye Konservatuarı'nda korist olarak müzik kariyerine başladı.

        1995'te evlendiği İhsan Börekçioğlu ile 2008'de boşanan Yüksel Uzel, müzik kariyerinin yanı sıra bir sinema filminde rol aldı. Uzel; 1988'de Tarık Tarcan ile 'Islak Sokak'ta başrol oynadı.

        YÜKSEL UZEL'İN ALBÜMLERİ

        • Bir Seni, Bir Gülü Öptüm

        • Yıllar Yorgun Ben Yorgun

        • Al Aşkını Ver Gönlümü

        • Benden Artık Bu Kadar

        • Sensiz Bu Yaz

         Ünlülerden Yüksel Uzel'e veda
        Ünlülerden Yüksel Uzel'e veda Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ