Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Zekeriya Alp, Zorlu'daki görüşmeyi açıkladı! - Futbol Haberleri

        MHK Başkanı Zekeriya Alp, 2019/20 sezonunun ilk yarısını değerlendirdi.TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Zorlu Center'daki görüşmeye değinen Alp, şunları anlattı:

        "Değerli federasyon başkanımızın daveti ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç ve Sayın Semih Özsoy'la gerçekleşen görüşmede, MHK Başkanı olarak benim bulunmamın ana sebepleri, yazılı ve görsel basında kural hatası, IFAB (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) raporu, atamalarda hakemlere sonraki hafta görev verilip verilmemesi, penaltıların tekrar edilip edilmemesi gibi konuların gündem haline getirilip, özellikle bunların herkes için rahatsız edici boyutlara ulaşmasıydı. Alanyaspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili 2 defa kural hatası yapıldığı iddiasıyla Fenerbahçe Kulübünün başvurusu olmuştu. Önce Sayın Ali Koç, konularla ilgili tüm çekincelerini bu görüşmede anlattı. Maçın ertesi günü Oğuz Sarvan ve Ünsal Çimen ile oturup pozisyonlara baktık. Bu konuyla ilgili kural hatası olmadığında hem fikir olduk. Saat 11.00 gibi de gazeteci arkadaş aradı, kural hatası konusunu sordu. O esnada Fenerbahçe Kulübünün atmış olduğu konuyla ilgili herhangi bir başvurusu yoktu, ben de iyi niyetli bir şekilde kural hatası olmadığını söyledim."

        REKLAM

        Yeni kurallarda ve gelişen ekstra durumlarda rutin olarak IFAB'a başvurulduğunu da hatırlatan Alp, oradan aldıkları cevapta açıkça kural hatası olmadığının ifade edildiğini belirtti.

        Hakem atama sistemlerini Ali Koç ve Semih Özsoy'a anlattığını dile getiren Alp, "Her hakeme her hafta görev vermemiz mümkün değil. Vermediğimiz hakemlere de VAR görevi veriyoruz. Bunun tabii ceza boyutu da var. Gerek VAR'da gerekse sahada siyah beyaz hata varsa, hakemler cezaya giriyorlar. Bu bizde yanlış algılandı. Ödül ceza sistemi bize has bir durum değil, Avrupa'da her yerde var. Yurt dışında bir uygulama varsa, VAR'a gidip karar düzeltiliyorsa ve hakem ceza alıyorsa, biz bunu niye uygulamayalım." ifadelerini kullandı.

        Zekeriya Alp, toplantıda gözlemci not sistemi ve penaltı tekrarları dahil tüm konuları anlattığını ve Ali Koç'un ikna olarak kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

        Habertürk Spor, 13 Aralık 2019'da 'Zorlu'daki görüşmenin perde arkası'nı okuyucularına duyurmuştu.

        "ADALETİN MEKANI OLMAZ"

        REKLAM

        Zekeriya Alp, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in olduğu ortamda, her kulüp başkanıyla her zaman görüşmeye hazır olduğunu belirtti.Yaptıkları tüm işlerde adil ve tarafsız olduklarına, herkese eşit yaklaştıklarına değinen Alp, "Toplantının yeri konusundaki eleştirilere tabii ki saygı duyarım ama adaletin mekanı olmaz." ifadesini kullandı.

        KOÇ HOLDİNG AÇIKLAMASI

        Merkez Hakem Kurulu Başkanı ZekeriyaAlp, düzenlediği basın toplantısında Koç Holding ile ticari ilişkisinin olması hakkında önemli açıklamalar yaptı. MHK Başkanı olduktan sonra bu durumu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'le konuştuğunu belirten Alp, "Koç Holding ile yaptığım çalışmada 30 yılı doldurdum. Bu çalışma için de gurur duyuyorum. Sezon başında da bu durumu TFF Başkanı'na ilettim, bana bizim en büyük sponsorumuz 'Arçelik' dedi" ifadelerini kullandı.

        "İLK KEZ ZORLU'DA TANIŞTIM"

        Alp, Koç ile ilk kez Zorlu'da yapılan görüşmede tanıştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben 30 yıldır Koç ile iş yapıyorum ve bir kez bile Ali Koç ile karşı karşıya gelmedim. Ali Koç ile ilk kez Zorlu'da görüştüm. Ben 41 yıldır ticaret yapıyorum ve 30 yıldır da Koç Holding ile çalışıyorum. Bence etik. Ne gibi bir sonuç çıkabilir. Benim gibi bir sürü yönetici var Koç ile iş yapan. Bunun gündeme gelmesi çok enteresan. Hiç de hoş olmayan bir görüntü ortaya atılmaya çalışılıyor. Ben iş adamıyım. Hayatımı, ailemi bırakıp haftanın dört günü maç izliyorum. Benimle ilgili bildiğiniz bir şey varsa çıkıp mertçe, delikanlıca açıklayın. Bir emek veriyoruz, en sonuna kadar en iyi şekilde yapmak için kamuoyuna söz veriyoruz. Bizim beklentimiz yok, bu camiaya katkı sağlamak istiyoruz ve katkı sağladığımızı düşünüyoruz."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ