Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer AB'den yeni kurulacak hükümete işbirliği çağrısı

        Avrupa Birliği, kurulacak yeni Türk hükümetinden göç ve vize anlaşmalarının tamamına erdirilmesi için işbirliği beklediklerini açıkladı.

        AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, düzenlenen bir basın toplantısında yaptığı açıklamada "Davutoğlu hükümetiyle iyi bir işbirliğimiz vardı, mülteci anlaşması bu hükümetin önerdiği bir girişimdi" şeklinde konuştu.

        Haber, "Bu anlaşmayı tamamına erdirebilmek için teknik konularda devamlılığın yanı sıra, kriterlerin yerine getirilmesi için de gönüllü olunmasına ihtiyaç duyulmaktadır" açıklamasını yaptı.

        AB Komisyonu, Türk vatandaşlarına Schengen Bölgesi'ndeki ülkelere ticari ve turizm amaçlı 90 günü aşmayan seyahatlerinde vize serbestisi sağlanmasını AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’na tavsiye etmişti. AB Komisyonu bunun için haziran sonuna kadar Türkiye'ye eksik kalan beş kriterin yerine getirilmesini şart koşmuştu. Bu koşullar yolsuzlukla mücadele, kişisel verilerin korunması, AB ülkeleri ile yargı alanında işbirliğine gidilmesi, Avrupa Birliği polis teşkilatı Europol'le daha sıkı işbirliği ve terörle mücadele yasaları ve uygulamalarının gözden geçirilmesi.

        AB ayrıca vize serbestisinin askıya alınması mekanizmasının da güçlendirilebileceğini vurgulamıştı.

        Deutsche Welle Türkçe

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ