Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya TBMM Başkanı Kahraman Avustralya'da

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kısa adı MIKTA olan Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye, Avustralya 2. Parlamento Başkanları toplantılarına katılmak üzere geldiği Avustralya'da temaslarına başladı.

        Kahraman, Avustralya'da ilk durağı olan Melbourne şehrinde İlim Koleji’ni ziyaret etti. Kahraman ve heyete okul yetkilileri tarafından bilgi verildi. Öğrencilerle sohbet eden Kahraman, öğrencilerin hazırladığı "Çanakkale geçilmez" köşesini inceledi. Kahraman, okul yönetimini ve öğrenci velilerini milli sembol ve değerlere verdikleri hassasiyetten ötürü kutladı.

        TÜRK TOPLUM TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

        Kahraman ve berberindeki heyet, İlim Koleji konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Türk toplum temsilcileri ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Kahraman, programın başında beraber okunan İstiklal Marşı'na dikkati çekerek, "Burada İstiklal Marşı, bizim manifestomuzdur, bundan hepimiz duygulandık, çok memnun kaldık, Allah razı olsun." dedi.

        Birlik ve bütünlüğü sağlayan herkese teşekkür eden Kahraman, siyasi partileri parmaklara benzettiğini, kiminin uzun, kiminin kısa olduğunu ama hepsinin aynı bilekte birleştiğini vurguladı. Kahraman, "Biz bir bütünüz. Bakın 15 Temmuz'da nasıl birleştik. Genimizde, yaradılışımızda var." ifadesini kullandı.

        Avustralya ziyaretine katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal kendisinin de eğitimci olduğuna işaret ederek, "Böyle bir ilim yuvasını görmekten çok mutlu oldum. Eğitimin ne kadar zor bir iş olduğunu yaşayarak biliyorum" görüşüne yer verdi.

        MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türkiye'nin bir badire atlattığını ve sancılı günler yaşadığını belirterek, şöyle devam etti:

        "Allah'a şükürler olsun ki milletimizin kararlılığıyla bu bela defedilmiştir. Millet olarak bu darbecilerin karşısında durulmuş ve dersleri verilmiştir. Bundan sonra da asla başarılı olamayacaklar. Yeter ki birlik beraberliğimizi devam ettirelim."

        CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, "Eğitim meşalesini yakan, çocuklarımıza milli ve manevi değerleri, dayanışmayı öğreten, emek veren herkese yürekten teşekkür ediyor ve kutluyorum. Hepimizin isimleri farklı olabilir ama soyadımız Türkiyeli." diye konuştu.

        AK Parti İzmir Milletvekili ve Türkiye-Avustralya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı İbrahim Mustafa Turhan, buradan aldıkları güçle parlamentolar arası ilişkileri daha öteye götürmek istediklerini, Türkiye-Avustralya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak her zaman emirlerinde olduklarını bildirdi.

        Heyet üyelerinden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Sizler burada hem Türkiye’nin bir numunesisiniz hem de Avustralya toplumunun değerli birer ferdisiniz. 15 Temmuz'da Türkiye dünyaya örnek olacak bir destan yazdı. Her siyasi partiden, farklı görüşten insanlar hukuk tanımazlara karşı tek vücut oldu, ter yürek oldu. Bu okulun FETÖ okullarından farkını gördüm. Öğrencilere dini duygular öğretiliyor ve Çanakkale ruhu veriliyor. Bu okulu açan ve buraya çocuklarını gönderenlere çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz bu ruhla bu mücadele ile yenilmiştir."

        Kahraman ve beraberindekiler daha sonra Batı Trakya Türkleri Derneğini ziyaret etti. Kahraman, dernek yöneticileri ve Avustralya'da yaşayan Türklerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ