Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Komşulardan Türkiye'ye üstü kapalı tehdit!

        Lübnan El Manar tv’sinin internet sitesindeki habere göre Suriye lideri Esad, ziyaretçilere yaptığı konuşmalarda Türkiye’yi eleştiriyor.

        Esad’ın, “Eğer herhangi bir ülke bizim sorunlarımızdan faydalanmak isterse, o ülke de bu durumdan etkilenecektir. Onların krizi bizimkinden de büyük olacaktır. Türkiye’deki durum tedbirli olmayı gerektirse de çok büyük etkileri ve sonuçları yok, Suriye’nin içişleri için doğrudan tehdit yaratmıyor” dedi.

        İRAN DA TEHDİT ETTİ

        İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi Türkiye'nin, NATO'nun yeni füze savunma sistemi, Arap Dünyası'nda laikliğin reklamını yapma ve Suriye'ye ilişkin politikalarını gözden geçirmezse kendi insanları ve komşularından gelen sorunlarla karşılaşacağını söyledi. Safevi, Ankara'nın yolunu değiştirmemesi halinde doğalgaz aldığı ve çok sayıda mal ihraç ettiği İran'la "ticari ilişkilerin tehlikeye gireceği" konusunda da uyarıda bulundu.

        Safevi, "Türk siyasetçiler Iran'la ilişki ve dış politikalarını netleştirmezlerse sorun yaşarlar. İddia ettikleri gibi İran'la yapılan anlaşmaları 20 milyar dolara yükseltmek istiyorlarsa İranla uzlaşmalılar" dedi.

        Yarı resmi Mehr Haber Ajansı'na röportaj veren Safevi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Arap ülkelerini Türk stili demokrasiyi uygulamaya davet etmesini "inanılması güç ve beklenmedik" bir şey olarak nitelendirerek şunları söyledi:

        "Türkler yanlış bir yol izliyorlar ve bu ABD'nin belirlediği bir yol olabilir... Türkler şimdiye kadar birkaç stratejik hata yaptı. Biri Erdoğan'ın Mısır'da laik modelin reklamını yapmasıydı. Bu beklenmedik ve inanılması güç bir şey çünkü Mısırlılar Müslümandır... Türkiye bu alışılmadık siyasi tutumlarından uzaklaşmazlarsa hem Türkler sırt çevirecek hem de komşu ülkeler Suriye, İran ve Irak'la olan siyasi ilişkileri bozulacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ