Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Beşar Esad Sergey Lavrov Suriye Rusya

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        Suriye'yi ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın tüm taraflardaki şiddeti durdurma garantisi verdiğini açıkladı.

        Esad'la yaptığı görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lavrov, Suriye'nin Arap Birliği misyonunun genişlemesini ve devamını istediğini de belirtti.

        Lavrov ayrıca, Esad'ın Suriye'deki tüm politik güçlerle diyaloğa hazır olduğunu da belirtti.

        REFERANDUM TARİHİ BELİRLENECEK

        Rus Dışişleri Bakanı, "Esad'ın yakında yeni anayasa tasarısını kaleme alan komisyonla bir araya geleceğini, çalışmanın tamamlandığını ve referandumun tarihinin yakında açıklanacağını" da söyledi.

        Arap halkının barış ve uzlaşı içinde yaşamasının Rusya'nın çıkarına olduğunu belirten Lavrov, her ülkenin ve her liderin paylaştığı sorumluluğun farkında olması gerektiğini de söyledi. Sergey Lavrov, Rusya'nın Arap Birliği planına dayalı bir çözüm aramaya devam etmeye hazır olduğunu da ifade etti.

        PANKARTLARLA KARŞILANDI

        Bugün sabah saatlerinde Şam'a gelen Rus Dışişleri Bakanı, alkış ve Rus bayraklarıyla karşılandı. Mezzeh Caddesi'nde Lavrov'un geçişi sırasında konvoy oluşturuldu. Konvoya eşlik edenler ellerinde "Teşekkürler Rusya" yazılı pankartlar taşıdı.

        DİPLOMATİK TAHLİYE

        Dün ABD, Şam'daki büyükelçisini çekme kararı almıştı. Bugün de önce İngiltere ve Fransa, ardından da Almanya, İtalya ve Körfez İşbirliği Konseyi'ne bağlı ülkeler aynı kararı aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ