Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Suriyeliler bütün düzenimizi bozacak

        Murat ERVİN/GAZETE HABERTÜRK

        Suriyeli mültecilerle ilgili sözlerinedeniyle eleştirilen CHP GenelBaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu,“Suriyelilerin daha maliyetlerinin

        farkında değiliz. Yarın göreceksiniz,bu insanlardan yeraltı dünyasınınönemli aktörleri çıkacak. Bütündüzenimiz bozulacak” diye konuştu.

        İzmir’de Ege Genç İşadamlarıDerneği (EGİAD) tarafındandüzenlenen 72. Ege Toplantısı’nakatılan Kılıçdaroğlu, yaptığıkonuşmada özetle şunları söyledi:

        SORUMLUSU TÜRKİYE:"Suriyelilerigeri gönderin” deyince “Vay efendimnasıl dersin?”... Suriyelilerin dahamaliyetlerinin farkında değiliz. Yarıngöreceksiniz, bu insanlardan yeraltıdünyasının önemli aktörleri çıkacak. Bütündüzenimiz bozulacak. Bana inanmıyorsanızgidin Gaziantep’e, validen, emniyetmüdüründen dinleyin. Bu insanlık dramınıntek sorumlusu biziz, Türkiye’dir. Durupdururken Esad’ı düşman ilan ettik. Neymiş;“Demokrasi yok”... Sizin ülkenizde var mı?

        TÜRKİYE TAMPON ÜLKE Mİ?: Sorun Türkiyesorunu olmaktan çıkıp bir dünya sorunuhaline geldi. Şimdi bize bir şeyler

        dayatıyorlar. “Suriyelileri, Afganları,Pakistanlıları göndereceğiz.” Niye gönderiyor?Kayseri pazarlığı yapıyoruz. Gönderdiğimiz

        her Suriyeli için bir kişi alacaklarmış.Okumuşu, mühendisi, doktoru alacak;eee “Diğerlerine sen bak”. Türkiye tampon

        bir ülke mi? Ben de şunu söyledim: “Bizsize verelim 6 milyar Euro, hepsini alın.”İnsanlar arasında seçim yapılmaz. Bu, insan

        haklarına aykırıdır. Hem Avrupa hem Türkiye’ninyönetimi insan haklarında sınıfta kalmıştır.

        ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI: Mülteci konusundaTürkiye üstüne düşeni yapmıştır. Doğruyadoğru, eğriye eğri. Avrupalı seyretmiştir.Ne zaman ki göçler başladı,o zaman sesleri çıkmaya başladı.

        NESİNİ DEĞİŞTİRECEKSİN?:Anayasa’nın değişmesi konusundaolur verdik ancak darbe hukukunun,yasakların kaldırılması gerektiğiniilettik. Anayasa’nın ilk 4 maddesinedokundurtmayız. Efendim;“Değiştireceğiz”. Şimdi İzmir’denSayın Davutoğlu’na açık ve netsoru soruyorum. Siz bu maddelerinnesini değiştireceksiniz? Hadi banaanlatmıyorsunuz ama millete anlatın.

        ALTINDA NE VAR: “Türk tipibaşkanlık nedir? Söyleyin,öğrenelim” diyoruz, yok. Kişiye görebir ülkenin rejimi değişir mi? Bir

        ülkenin rejimini siyasal koşullar, tarihi belirler.Pervin Buldan “Hükümet bize özerklik sözüverdi” diyor. Bir başka HDP’li de aynı şeyisöylüyor. Başkanlık sisteminin arkasındaacaba başka bir şey var mı, onu bilmiyoruz.

        DÜNYA GÜLÜYOR: Cumhurbaşkanı, AnayasaMahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Güliçin verdiği karara saygı duymadığını söyledi.Karar veren yargıcı neredeyse vatan haini ilanedeceksin. Bütün dünya gülüyor. Anadolu’da birsöz vardır, “Delidir, ne yapsa yeridir” derler, iştebiz de o noktadayız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ