Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özgür Gündem gazetesi kapatıldı

        Veli SARIBOĞA-Akıncan ABADAN / İSTANBUL

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliği'nce Özgür Gündem Gazetesi hakkında geçici kapatma kararı verildi.

        Kararın, "Sürekli olarak PKK terör örgütünün propagandasını yaparak bu örgütün yayın organı gibi hareket ettiği" iddiasıyla gazete yöneticileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında alındığı bildirildi.

        Özgür Gündem Gazetesi hakkında kapatma kararı verildiği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yazılı açıklama ile duyuruldu.

        Açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca, Özgür Gündem Gazetesi yöneticileri hakkında, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak suçlarından soruşturma açıldığı, bu kapsamda anayasanın 28. Maddesince geçici olarak kapatılmasının talep edildiği belirtildi.

        Başsavcılığının talebini değerlendiren İstanbul Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliği'nce, Özgür Gündem Gazetesi'nin PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı ve PKK'nın yayın organı gibi hareket ettiği gerekçesiyle geçici olarak kapatılmasına karar verildi.

        Polis, saat 16.45 sıralarında gazetenin İstanbul Beyoğlu'ndaki merkezine operasyon düzenledi. Çevik kuvvet ve özel harekat şubesi ekiplerinin de yer aldığı polisler, binaya girerek arama başlattı. Zırhlı araçlar da çevrede önlem aldı.

        Gazetenin genel yayın yönetmeni Zana Kaya ile birlikte İnan Kızılkaya, Davut Uçar, Fırat Yeşilçınar, Reyhan Hacıoğlu, Günay Aksoy, Doğan Durgun, Ender Öndeş, Kemal Bozkurt gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ