Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 28 şubat soruşturması 28 şubat postmodern darbe hayati yazıcı

        28 Şubat Soruşturması kapsamında başlatılan operasyonlara hükümet kanadından ilk yorum Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'dan geldi.

        15. Geleneksel Tüketici Ödül Töreni'ne katılmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yazıcı, "Halk artık ipleri eline aldı" dedi.

        Hayati Yazıcı 28 Şubat soruşturması ve bu kapsamdaki ev aramaları ile gözaltı kararları ile ilgil olarak "Halk artık ipleri eline aldı. Demokratik temizlik yapılıyor. Aktif rol alan aktörler cezalandırılacak" yorumunda bulundu.

        BAKAN AKDAĞ'DAN 28 ŞUBAT YORUMU

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 28 Şubat soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonla ilgili olarak, "Türkiye demokratikleştikçe, özgürlükler genişledikçe, geçmişte milletin iradesinin üzerine ipotek koyanlarla alakalı yaptırımların ortaya konması çok tabiidir" dedi.

        ADALET BAKANI ERGİN: "TÜRKİYE DARBE SÜREÇLERİYLE YÜZLEŞMELİ"

        Adalet Bakanı Sadullah Ergin, basın mensuplarının konu hakkındaki sorularına cevap verdi. Ergin şunları söyledi: "Ankara Başsavcılığımızın sürdürdüğü bir soruşturma vardı. Bu gelişmelerin de bunla alakalı olduğunu düşünüyorum. Ama içerikle ilgili sizden fazla bilgim yok.

        Türkiye yakın geçmişinde yaşamış olduğu ve demokrasinin belli periyodlarda kesintiye uğradığı süreçlerle yüzleşmek zorundaydı."

        ŞİMŞEK: KARANLIK FASILLAR AYDINLATILMAYA ÇALIŞILIYOR

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin olarak, ''Türkiye, geçmişteki bazı karanlık fasıllarını aydınlatmaya çalışıyor, işin özü bu'' dedi.

        DAVUTOĞLU: "TÜRKİYE DEMOKRASİSİ GÜÇLENMİŞTİR"

        Soruşturma hakkında hükümet kanadından bir başka açıklamada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'dan geldi. Davutoğlu, darbe süreçleri ile yüzleşmenin uluslararası toplumda Türkiye'ye itibar kazandırdığını söyledi. Davutoğlu şunları söyledi: "Bu hukuki bir süreç, dolayısıyla bir yargıda bulunmak şu aşamada doğru olmaz. ancak şunu da belirtmek gerekir ki, uluslararası itibar birkaç şeyle ölçülüyor ise bunlardan biri de ülkenin kendi halkının demokratik iradesiyle yönetilip yönetilemediğidir. 12 Eylül gibi bu soruşturma da Türkiye'ye itibar kazandırdı. Bundan sorna benzer süreçlerin yaşanmaması için de ululslararası topluma bir mesaj verir. Türkiye demokrasisi güçlenmiştir.

        BOZDAĞ: 28 ŞUBAT SÜRECİNDE ÇOK BÜYÜK MAĞDURİYETLER YAŞANDI

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 28 Şubat sürecinde çok büyük mağduriyetler yaşandığını ifade ederek, ''Soruşturma başlatılmış olması son derece önemli. Maddi gerçekler ile gördüğümüz gerçeklerin ne kadar örtüşüp örtüşmediğini herkesin bilme hakkı var'' dedi.

        BAKAN GÜNAY: 'BALANS AYARI'NIN SUÇ OLUP OLMADIĞINA HUKUK KARAR VERECEK

        Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 28 Şubat soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonla ilgili, yaşananların hukuka aykırı olup olmadığına hukukun karar vereceğini söyledi. Bakan Günay, tartışmanın kısa sürede sona erdirilerek, suçlunun suçsuzdan ayrıldığı bir süreç yaşanmasını umduğunu belirtti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ