Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Tuğba Özerk: ‘Herhalde bana okuyup üflüyorlar’

        Türk pop müziğinin sevilen şarkıcılarından Tuğba Özerk ile önümüzdeki günlerde çıkaracağı ‘Bu Gece’ adlı single’ı öncesi klip çekiminin yapıldığı Beykoz Ayakkabı Fabrikası’nda buluştuk. Güzel popçuyla çıkaracağı single’ı, yeni albümünü, bugüne gelmesinde önemli payı olan Sezen Aksu’yu, müzik piyasasının durumunu, rol aldığı ilk sinema filmini ve özel hayatını masaya yatırdık.

        ■ Sonbaharda çıkaracağınız albüm öncesi Sezen Aksu imzalı ‘Bu Gece’ adlı şarkıyı yeniden yorumladınız. Neden bu şarkıyı seçtiniz?

        Çıkardığım albümlerde ve single’larda genelde Sezen Aksu’ya ait parçaları seslendiriyorum. Bu benim için bir klasik haline geldi. Aslında bu şarkı çıkaracağım albümde olacaktı ama hayranlarımıza yazın son çeyreğinde önden bir şarkı sunma gereği hissettik. Bu kararı verdikten sonra da Sezen Aksu’ya başvurduk.

        ■ Albümün içeriğinden bahseder misiniz?

        Sonbaharda çıkacak olan ve tüm şarkı sözlerinin bana ait olduğu albümüm de 8 ya da 10 parçadan oluşacak. Dinleyiciler slow ağırlıklı bir albümle karşılaşacaklar. Bu albümün çok ses getireceğini düşünüyorum.

        ‘SEZEN KRALİÇEMİZ’

        ■ İlk vokal deneyiminizi henüz 12 yaşında Sezen Aksu’yla beraber yaşadınız. İlk TV programına yine Sezen Aksu’yla TRT’de çıktınız. Sezen Aksu’nun sizin kariyerinizdeki önemi nedir? Beni elimden tutup sahneye ilk o çıkardı, bana çoğu kez yol gösterdi. Kendisi benim için çok kıymetli ve çok değerli. Kendisiyle sık sık görüşüyorum, her zaman feyz alacağım insanlardan biri. Sezen Aksu’nun yanında gülmemek, eğlenmemek imkânsız. Onunlayken etraf kahkahalarla inler. Esprili bir kadın olmasının yanı sıra inanılmaz teatral bir yanı da var. Ne zaman Sezen Aksu dense yüzümde hep bir gülümseme oluşuyor. O bizim kraliçemiz.

        ■ Sizin tabirinizle ‘kraliçe’ her ne kadar müziği bırakma noktasında olsa da kendisini ikna edip düet yapmak istemez misiniz?

        Sahnesinde zaten yapıyoruz, yaparız da ama kendisi artık başka bir klasmanda. Biz onun arkasından geliyoruz. Kendisi arzu ederse pek tabii yapılır. Bu arada Sezen Hanım’ın müziği ve sahneyi bırakacağına inanmıyorum. Hadi mankenler vücudum bozuldu bu işi bırakayım diyebilir ama şarkıcılar ve oyuncuların mesleği bırakma durumlarının söz konusu olacağına inanmıyorum. Müziği bırakmak gibi bir kavram olduğunu düşünmüyorum.

        ‘PİYASADA KRİZ VAR’

        ■ Geçtiğimiz yazlara oranla bu yaz daha az albüm ve daha az single piyasaya sürüldü. Gözle görülür bir düşüş var. Bu düşüşü neye bağlıyorsunuz?

        Müzik piyasasında bir düşüş ve kriz söz konusu. Albümler satmıyor. Bunun da nedenini son yıllarda dinleyicilere kötü işler verilmesi olarak görüyorum. Hal böyle olunca dinleyiciler inancını kaybetti. Konservatuvar mezunu, söz yazarı ve besteci olarak radyolarda dinlediğim sanatçıların yorumları birbirlerine o kadar çok benziyor ki, ayırt edemiyorum.

        ■ Sanatçılar nasıl bir yol izlemeli peki?

        Hem özgün hem modern olmak gerekiyor. Çağın ilerisinde işler ortaya çıkarmak gerekiyor. Mesela benim bu zamana kadar yaptığım neredeyse bütün slow şarkılar hâlâ hafızlardaki yerini koruyor.

        ‘Oyunculuk devam edecek’

        ■ Eylül ayında vizyona girecek olan ‘Can Tertip’ sinema filminde Ümit Erdim ve Volkan Demirok ile kamera karşısına geçtiniz. Bu film ve karakteriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

        Hikâyesi askeriyede geçen bir komedi filmi. Filmde albüm yapmaya çalışan bir şarkıcıyı canlandıracağım. Filmin soundtrack’i için de bir şarkı yaptım.

        ■ Oyunculuğa devam edecek misiniz?

        Oyunculuk devam ederken müzik de devam edecek. 2010 yılında ‘Cadde Hikayeleri’ adlı bir diziye konuk oyuncu olmuştum. Insanlar acayip bir oyunculuğum olduğunu söylüyor. Ne yalan söyleyeyim komedi filminde oynamayı da çok istiyordum. Bu filmde yer alacağım için çok mutluyum. Artık bu alanda da devam etmek istiyorum. Setlerde herkes eşit. Buraya ait olduğumu hissettim.

        "Kesin üzerimde göz var"

        ■ Konser için gittiğiniz Ankara’da trafik kazası geçirdiniz. Doğum gününüzde elinizi yaktınız, ayağınıza şişe düştü vs... Bütün bunlara nazar diyebilir miyiz?

        Bir de son olarak zatürree olduğum için hastanede kaldım. Yaşadıklarıma bakınca ‘Herhalde bana okuyup üflüyorlar’ diyorum. Bu yaşadıklarım hep nazar, kesin üzerimde göz var. Dünyanın dua ile döndüğüne inanan bir insan olduğum için ellerimi yaradana açıp hep dua ediyorum. Sevenlerimin de dua ettiğini biliyorum. Ama şu an iyiyim çok şükür. Allah kişinin karakterine zeval vermesin.

        İş hayatının dışında nasıl bir sosyal hayat sürüyorsunuz? Dingin bir hayatım var, 20’li yaşlarımdan eser yok şimdi. Sakin ve dedikodulardan uzak bir hayat için kabuğuma çekildim.

        SEVGİLİM YOK , BÖYLE KALDIM’

        ■ Evlenip çocuk sahibi olmak gibi bir isteğiniz yok mu? Çok uzun bir süredir sevgilim yok. Böyle kaldım. (Gülüyor) Evlilikte yaş kotam yok, ayrıca evleneyim diye bir beklentim de yok. Şu an çocuk isteğim de yok. Hayalinizdeki erkeği tarif edin deseniz edemem. Çocuk yapıp boşanan çiftleri görünce çok üzülüyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ