Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Show TV 'Ezel'i ATV'ye kaptırdı

        Dün kıran kırana geçen bir ihale sonrası yıllık 321 milyon dolar bedelle Süer Lig maçlarının naklen yayın haklarını almayı başaran Mehmet Emin Karamehmet, aynı gün en çok izlenen dizisini ATV'ye kaptırdı. Başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu ve Cansu Dere'nin oynadığı Ezel dizisi Show Tv'den ATV'ye transfer oldu.

        SİYASİ BASKI MI?

        Transfer haberi magazin ve televizyon dünyasına bomba gibi düşerken, kulislerde bazı dedikodular da dillendirilmeye başlandı. İddialara göre 'Ezel'in yapımcı firması Ay Yapım, vergi kıskacından kurtulabilmek için diziyi ATV'ye transfer etmişti. Ay Yapım'ın patronu deneyimli televizyoncu Ekrem Çatay ise, Medyatava'ya yaptığı açıklamada, "Bu hem atv'ye hem de bize yapılmış büyük bir ayıptır. İftiradır. Ay Yapım'ın ödenmemiş bir kuruş vergi borcu yok. Vergi cezası da almış değil" diye konuştu.

        Ekrem Çatay, şöyle devam etti:

        "Bunu öğrenmek çok zor değil, isteyen vergi dairesine gidip sorabilir. Show TV ile anlaşamadığımız için ayrıldık. Büyük paralar karşılığı dizi atv'ye transfer olmuş değil. Aynı bütçeyle atv'ye geçtik. Dizilerimizi transfer etmek bizim şirketimizde pek rastlanan bir olay değildir. Ancak bu sefer böyle olması gerekti"

        SHOW TV MAHKEMEYE GİDİYOR

        Çalık Grubu'na bağlı gazeteler, Sabah ve Takvim'de 'Ezel'in bundan böyle ATV ekranlarında yayınlanacağı haberi okuyuculara duyuruldu ama tartışmalar uzun bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Çünkü iddialara göre Show TV'nin dizi için Ay Yapım'la yaptığı sözleşmede 'Ezel Show TV'den başka kanalda yayınlanamaz' hükmü mevcut. Ve Show TV bu hükmü dayanak göstererek mahkeye gidiyor.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ