Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gülen'den 'Muhteşem Yüzyıl' tepkisi

        Fethullah Gülen yayınlanmaya başlandığı günden bu yana tarihi çelişkilerden, hakaret iddialarına kadar birçok konuda çeşitli kesimlerden eleştiriler alan Muhteşem Yüzyıl’a sert çıktı. Gülen herkul.org sitesinde yayınlanan videosunda Kanuni Sultan Süleyman’ın, 46 yıllık saltanatında sadece 1.5 yıl İstanbul’da yani sarayda kaldığını hatırlatarak diziyi çekenler için “Küstahlar, saygısızlar ve terbiyesiz adamlar” ifadelerini kullandı.

        Kanuni’nin cephede öldüğünü söyleyen Gülen, şu görüşlere yer verdi: “46 yıllık saltanat hayatında sadece 1.5 yıl sarayda, İstanbul’da kalmış. Bana çok dokundu bu. Bu küstahlar, onunla alakalı film çevirdiler. Saygısızlar, terbiyesiz adamlar. Atalarını bu şekilde tahkir eden insanlar... Kendi köklerine bakışları öyledir o insanların. 1.5 yıl kalmış diyorlar İstanbul’da. Demek ki, 44.5 yılı cephelerde geçmiş. Ömrü böyle cephelerde geçtiği için Allah, ona gurbette ölüp şehit olmayı lütfetmiş.”

        Benzeri bir eleştiri Sultan 5. Murat Han’ın torunu Osman Selahaddin Osmanoğlu’ndan da gelmiş, Osmanoğlu bir soru üzerine, “Sultan Süleyman’ın dönemi 46 sene sürdü. Onun seferlerinin mesafeleri, saysanız 48 bin kilometrelik bir mesafeye gitmiştir. Demek istediğim haremde o kadar uzun zaman geçirmedi. Dizide bu gösterilmiyor. Sanki vaktinin çoğunu İstanbul’da, Topkapı Sarayı’nda geçiriyor gibi gösteriliyor” açıklamasını yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ