Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik fazıl say şamil tayyar kavgası, şamil tayyar'dan fazıl say'a yanıt, kerhane kavgası, twitter'da kerhane polemiği

        HABERTURK.COM

        Fazıl Say, bugün sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından attığı mesajlarla sosyal medyayı karıştırdı. Say'a hem tepki hem de destek mesajları yağdı.

        Fazıl Say Twitter hesabından Ömer Hayyam'ın "Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her müminine 2 huri vereceğim diyorsun, cenneti ala kerhane midir?" dizelerini paylaştı. Ardından "Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi allahçı, bu bir paradoks mu?" yazdı.

        Bu mesajın ardından çok sayıda Twitter kullanıcısı Fazıl Say'a tepki gösterirken, Fazıl Say kendisine gelen çok sayıda destek mesajlarını da retweetledi. Say bu mesajların ardından da, "Muezzin 22 saniyede okudu aksam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Raki masasi?" mesajını atınca bir anda sosyal medyanın baş köşesine oturdu.

        AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da Fazıl Say için Twiter'da şu sözleri yazdı:

        Kızanlara söyleyim; o zat Kuran'daki cennet için kerhane veya meyhane mi diye soruyor. Ben de ona soruyorum nerde doğdun kerhanede mi?

        Kuran'ın secmeli ders olmasına içerleyip kutsal kitabımız ve ezana küfreden insan kılığındaki Fazil Say, hangi kerhanede dünyaya geldi?

        FAZIL SAY'DAN AÇIKLAMA

        06.04.2012 Cuma günü “Twitter”da yazılan Hayyam şiiri üzerine verilen abartılı tepki ve radikal kesimin tahrikleri sonucu büyüyen bu durumdan dolayı, üzüntülerimi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

        Teknik anlamda “Twitter”da “Retweet” olarak bilinen söylemin tamamen yanlış anlaşılması ve “Retweet” yapan şahısların söylemlerinin sanki benim tarafımdan yazılmış gibi yansıtılması tamamen cehalet ve teknik bilgisizlikten ibarettir.

        Konunun büyümesinin ardından şahsıma yapılan çirkin saldırılar ve yıkıcı radikal tutumu esefle kınıyorum.

        Ayrıca; Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Hayyam, Mevlana ve birçok diğer şairlerin şiirlerini, Dünya ve Anadolu edebiyatının söylemlerini paylaşmak demokratik ortamda herkesin olduğu kadar benim de en büyük hakkımdır.

        Dünya üzerinde ve tarihinde bulunan, bir kesimi veya toplumu temsil eden herhangi bir kişiye yada kuruma saldırıda bulunmak, hakaret etmek bunun yanı sıra din, dil ve ırk ayrımı yapmak biz sanatçılara zaten yakışmayan bir davranıştır.

        Sizlerden ricam, kışkırtma ve saldırı şeklinde şahsıma yakıştırılan suçlamalara ve hakaretlere aldırış etmemenizdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ