Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık ‘Misafire börek ikram etmeyin’

        SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, 2011’de hayata geçirilecek yeni uygulamalar için “Medya Bilgilendirme Kampanyası” başlattı. Daha önce tüm toplumu kapsayan “sigara bırakma” ve “el yıkama” gibi kampanyalar başlatan Akdağ, bir televizyon programında Türkiye’deki “obezite tehlikesi”ne yeniden dikkat çekti.

        ‘SALATA İKRAM EDİN’

        Kendisinin de 81 kilo ile “kilolular sınıfı”nda olduğunu hatırlatan Akdağ, programa katılan hanımlardan, bundan böyle birbirlerine misafire gitiklerinde “börek çörek değil salata ikram etmeleri” konusunda kampanya başlatma sözü aldı. Akdağ, aşırı kiloya dikkat çekerken, bu mücadelenin sigaradan bile daha zor olduğunu vurguladı. Ak dağ, 2011 yılı sağlık uygulamalarını şöyle açıkladı:

        TİRYAKİYE BEDAVA İLAÇ

        Sigarayı bırakmak isteyen 250 bin tiryakiye piyasada “sigara bırakma ilacı” olarak satılan 2 ilaçtan biri bedava dağıtılacak.

        Aile hekimleri, sosyal güvencesi olsun olmasın herkese ücretsiz hizmet verecek. Aile hekimleri, A, B, C standardına ayrıldı. Standardını yüksek tutan aile hekimi daha iyi ücret alacak. Aile Hekimliği Uygulaması’na kayıtlı şu an 68 milyon vatandaş var. 4 bin kişinin aile hekimi henüz belli değil.

        ‘HOCA PARASI’ KALKTI

        Tam Gün Yasası kapsamında üniversite hastanelerinde 1 Şubat 2011 tarihinden itibaren hastalardan “hoca parası” ve “döner sermaye” adı altında para tahsil edilemeyecek.

        Kamu hastaneleri ve aile hekimliği binalarında, iletişimi kolaylaştırmak ve karşılıklı güveni sağlamak amacıyla yüksek bankolar kaldırIıyor. Böylece vatandaşla hekim ve diğer çalışan arasında astüst ilişkisinin kurulması önlenmiş olacak.

        Şükran ÖZÇAKMAK / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ