Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık "Bebeğiniz spastik, size tüp bebek yapalım"

        Bebek özlemiyle geçen 10 yılın ardından tedavi gören ve çare kalmadığı için tüp bebek girişimlerine başlayan Hasibe ve Sadullah Nurettin çifti, doğal yollardan bebek bekledikleri haberine alınca sevinçten çılgına döndü. Ekonomik durumları kötü olmasına rağmen doğacak bebekleri için hiçbir masraftan kaçınmayan aile, özel bir hastanede aylık kontrolleri yaptırarak hamilelik sürecini tamamladı. Anne karnında oldukça sağlıklı olduğu belirtilen bebek 9 ay 16 güne rağmen dünyaya geldi.

        Doktor Ö.T. anneye suni sancı vererek doğumu başlatma kararı aldı. 27 Ağustos sabahı bir odada klozete oturtularak doğum yapması istendiğini ileri süren anne Hasibe Nurettin, "Doğum başlamış olmasına rağmen 6 saat sancı çekerek bekletildim. Beni unuttular. Zaten bulunduğum odada da tadilat vardı. Doktor geldiğinde nefes alamaz durumdaydım. Vaktin geçtiğini anlaşınca telaşla normal yapmam gereken doğumu kesilerle yaptırdılar. Bebeğim doğduğunda hiç ağlamadı ve mosmordu. Nefes almıyordu. Hemen koşuşturmaca başladı. Bebeğimin nefes alması sağlanmış ama uzun süre doğum kanalında kaldığı için oksijensiz kalmış"dedi.

        ÖZÜRLÜ KALAN ALİ BEBEK BURUNDAN BESLENİYOR

        2 ay aynı hastanenin bir başka şubesinde küvözde tedavi gören minik Ali, bu süreçte sürekli havale geçirdi. Ellerini sürekli sıkan, göz bebekleri sürekli titreyen ve ses çıkarmayan bebek, ailesi tarafından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada da 20 gün boyunca tedavi gören ve tetkikleri yapılan bebeğin durumunda düzelme olmadı. Doktorların büyüdüğünde beyninde kalan hasarın daha net tespit edilebileceğini söyleyerek ailesine teslim ettiği bebeğiyle başbaşa kalan anne Hasibe Nurettin, " Elimize verdiler Ali'mizi. Ama ne emebiliyor, ne bakabiliyor, ne ağlıyor, ne ses çıkarıyor. Başını tutamıyor. Sürekli havale geçiriyor. Yavrumu burnundan besliyorum. Spastik kalacağını söylediler" şeklinde konuştu.

        HASTANEDEN GELEN ACI TEKLİF

        Baba Sadullah Nurettin ise doğumun gerçekleştiği hastanenin başhekiminin kendilerine, "Doğum için vermiş olduğunuz 500 lirayı iade edelim. Bebeğin küvözde yattığı masrafları da almayalım. Bunun yanında çocuğunuz olmazsa size tüp bebek yaptıralım. Bunun için de herhangi bir ücret almayacağız" teklifinde bulunduğunu öne sürdü. Baba Nurettin, acı teklifi kabul etmeyerek Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Acılı baba Başhekim E.E. ile doktor Ö.T.'nin 'görevi ihmal ve spastik doğuma neden olmak' suçundan cezalandırılmalarını istedi. Ailesi İl Sağlık Müdürlüğü ve Tabipler Odası'na da başvurdu.

        Olayın meydana geldiği İstanbul Avcılar'daki hastanenin yetkilileri ise iddiaların yargıya ve ilgili kurumlara intikal ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

        "Hastanemizde 27 Ağustos 2010 tarihinde dünyaya gelen M. Ali Nurettin bebek ile ilgili ailenin iddiaları; Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Tabib Odası ve savcılığa intikal etmiş olup, konuyla ilgili tıbbi ve idari süreç geçmişe dönük olarak bu kurumlar tarafından incelenmektedir. Hastanemizde hastamızın tedavisi süresince kusurlu herhangi bir işlem gerçekleşmemiştir ve ilgili kurumlara tarafımızdan süreçle ilgili açıklama gönderilmiştir."

        Sedef ŞENKAL DEMİR -AHT-ÖZEL HABER

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ