Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık organ bağışı vasiyet organ nakli

        Organ bağışının önemine değinen Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Settar Ekinci, "Organ ve Doku Bağış Belgesi doldurmak isteyen tüm vatandaşlar bütün hastanelerimize başvurabilirler. Hastanelerimizdeki organ doku bürolarımıza başvuru yaptıkları takdirde kendilerine organ doku bağış kartı verilecektir. Ancak organ doku bağış kartı dolduran kişinin beyin ölümü gerçekleşmesi halinde mutlaka aileden veya yakınlarından organlarının kullanılması için izin gerekmektedir. Bu

        nedenle organ bağışı kartı dolduran tüm vatandaşlarımızdan bizim isteğimiz bu bağış kartını doldurdukları zaman mutlaka ailelerine ve yakınlarına bu konuda bilgi vermeleri ve bu konuda vasiyetinin olduklarını söylemeleri çok önemlidir. Aksi takdirde organ bağışı yapan kişi her ne kadar organlarını bağışlasa da aile izin vermediği sürece kişinin organlarını alamıyoruz" diye konuştu.

        Ekinci, Türkiye'deki organ bağışı yetersizliğinin önüne geçmek için organ bağışı kartı yerine Sağlık Bakanlığı'nın "Elektronik Vasiyetname Kartı" hazırlığı içinde olduğunu da sözlerine ekledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ