Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser LÖSEV’in 'akıllı çocukları'

        GAZETE HABERTÜRK / ESRA YAZDIÇ

        eyazdic@htgazete.com.tr

        Lösemili çocukların sağlıklarına kavuşması için başarılı çalışmalara imza atan LÖSEV, kurduğumerkezlerle de sağlıklarına kavuşan ve diğer sağlıklı çocuklara hizmet vermeye başladı. LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, 14 yıllık geçmişleriyle 41 yıllık iş yaptıklarını, bunu da gönüllü ve bağışçılarıyla birlikte başardıklarını vurguladı. Ünver, Akıllı Çocuk Dünyası adıyla kurdukları çocuklara özelmerkezle sağlıktan eğitime, spordan tarıma hatta hayvancılığa kadar pek çok alanda tümçocukları, sağlıklı bireyler yapmak için toplamayı hedeflediklerini söyledi.

        LÖSEV bünyesinde tedavi gören, tedavisini tamamlamış ve sağlıklı çocuklara hizmet veren Akıllı Çocuk Dünyası, eğitimden eğlenceye, sağlıktan teknolojiye, tarımdan sanata kadar çocuklar için pek çok farklı branşı bir arada toplayan özel birmerkez.

        5-16 yaş arasındaki tümçocukların üye olarak Akıllı Çocuk Dünyası’na katılabileceklerini belirten Ünver, çalışmalarını şöyle anlattı:  Bugün 12 bin kayıtlı hastamız var. Savaşımız lösemi ile ama hedefimiz tümçocukların sağlık bilinciyle akıllı bireyler olarak yetişmesi.

        Bu kapsamda Akıllı Çocuk Dünyası’nı hayata geçirdik. Akıllı çocuk sağlıklı beslenen çocuk, akıllı çocuk. “Ne?”yi, “Nasıl?” ı sorgulayan çocuk. Dokunarak öğrenen çocuk. Dokunmak derken sadece insana değil, sebzeyemeyveye, yumurtaya, süte, doğaya, sanata, sağlığa dokunan çocuklar. Geçenlerde bir arkadaşımanlattı. 4-5 yaşlarında bir kızı var, ona sormuş “Domates nerede yetişir?” diye, kızının verdiği cevap “Markette” olmuş. Büyük kentlerde çocuklar televizyon, bilgisayar arasında doğadan uzak yetişiyorlar. Tavuk görmemiş çocuklar var. Ama bizimmerkezimizde çocuklar gelip o tavuğu da yumurtayı da görüyor. Domatesi tarladan, çileği dalından koparıp yiyor.  Akıllı Çocuk Dünyası’ndan sadece tedavisi süren ya da tedavisi tamamlanmış çocuklar değil, tümçocuklar faydalanabiliyor. Sadece tedavi olan çocukların sağlıklarını tehlikeye atmamak için onlar ayrı saatlerde etkinliklere katılıyor.

        HOBİ ATÖLYELERİ, SPOR VE YOGA SALONLARI DA BULUNUYOR

        Tüm çocukların bir kulüp disiplini çerçevesinde üye yapılabileceği Akıllı Çocuk Dünyası’nda, yalnız çocuk kitaplarının satılacağı bir çocuk kitapçısı, dev bir çocuk kütüphanesi, tiyatro ve sergi salonu, özgürce oynayabilecekleri oyun parkı ve elleriyle pişirebilecekleri çocuk pastanesi, hobi atölyeleri, spor ve yoga salonları, sinema, tiyatro ve konferans salonları bulunuyor. Merkezde bulunan LSVDÜKKAN’da meşhur LÖSEV bebeklerinden ve tedavisi devam eden çocukların annelerinin yaptığı tarhana, mantı, erişte, yoğur, reçel gibi ev yapımı ürünleri de bulmak mümkün.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ