Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ortopedi Karadeniz'de yeni bir ameliyat tekniği uygulandı

        Skolyoz (omurga eğriliği) hastalığı tedavisinde geliştirilen yeni bir ameliyat tekniği, Karadeniz'de "ilk kez" Samsun'da özel bir hastanede uygulandı.

        Samsun'da özel bir hastanede skolyoz (omurga eğriliği) tedavisi gören 7 yaşındaki Yusuf Şahin, Türkiye'de yeni yapılmaya başlanan, omurga eğriliği için yeni geliştirilen ameliyat tekniği ile operasyona alındı.

        Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nedim Karaismailoğlu tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilen 4 saatlik bir operasyon ile 20 cm uzunluğunda "uzayan platin" adı verilen bir alet takıldı.

        Karadeniz'de bir ilk olan ve yeni başlanan skolyoz ameliyat tekniği hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nedim Karaismailoğlu, omurga eğriliği tedavisi gören hastaların her 6 ayda bir, 6 saat süren ameliyata girdiğini, yeni geliştirilen bu yöntem ile 4 saatlik operasyon sonucunda hastaların sağlıklarına kavuştuklarını söyledi.

        Bu tekniğin Türkiye'de son 6 aydır uygulandığını, Karadeniz'de bir ilk olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nedim Karaismailoğlu, "Bu yeni yöntem hem çocuğun büyümesine müsaade ediyor hem eğriliğin giderek azaltılmasını müsaade ediyor. Tekrar ameliyata gerek olmadan 3 ayda bir hasta geliyor. Bir makine yardımı ile içteki parçanın uzaması sağlanıyor ve çocuğun konforu artıyor. Bu yöntem, hastalar için umut ışığı oldu" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ