Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Moda tutkunlarının kitap rafları da şık olmalı!

        Ece ULUSUM / HT CUMARTESİ / eulusum@htgazete.com.tr

        Gisele Bündchen

        Dünyada bir mankene verilebilecek en iyi lakap The Body’dir. Tüm zamanların en çok kazanan ve en ünlü top modelinin hayatına derin bakış atan bu kitapta aynı zamanda Gisele’in 300 enfes fotoğrafı var. Anılar, anekdotlar ve moda dünyasının pek bilinmeyen yanları cesurca ele alınmış. Kitap çıkar çıkmaz bestseller’da yerini aldı.

        Dior: From Christian Dior to Raf Simons

        Eşsiz tasarımları ve büyüleyici tarzıyla dünyanın en ünlü lüks markalarından Dior, Fransız geleneğinin sofistike ve zarif dünyasını yansıtıyor. Christian Dior’dan sonra gelen Yves Saint Laurent, March Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano ve Raf Simons’ın yorumlarıyla yenilenen marka yüksek kültürüne sadık kalmış... Assouline etiketli kitapsa 1847’den bu yana markanın tarihini ve sırlarını ele alıyor.

        Louis Vuitton Windows

        The New York Times moda direktörü ve eleştirmeni Vanessa Friedman’ın önsözüyle başlayan Louis Vuitton Windows kitabı, bugüne kadar tasarlanan ve iz bırakan LV mağazalarının vitrin tasarımlarına ait görselleri bir araya getiriyor.

        In The Name of Gucci: A Memoir

        Yasak aşkın, evlilik dışı doğan bir çocuğun, politika ve yeteneğin, Gucci’nin 60 yıllık moda hükümdarlığını okuyacaksınız. İtalya’da bir butikte başlayan, İngiltere’de sessiz bir asalet perdesinin ardında devam eden ve ABD’de en şaşaalı günlerini yaşayan bir ilişkinin detayları da bu kitapta. Patrica Gucci olmanın ne demek olduğunu öğreneceksiniz.

        Couture Confessions: Fashion Legends in Their Own Worlds

        Paul Poiret, Mademe Grés, Alexander McQueen, Gabrielle Chanel, Elsa Schiaparelli, Yves Saint Laurent, Pierre Balmain, Christian Dior... Yeni çıkan kitapta birbirinden önemli isimlerin meslek ve başarı sırlarını kendi ağızlarından alıntılarla ve hikâyelerle okuyacaksınız.

        Valentino: Mirabilia Romae

        İtalyan küratör Francesco Bonami’nin önsözü ve Laziz Hamani’nin fotoğraflarıyla hazırlanan kitap, okurlarına kreatif direktörler Maria Grazia Chiuri ve Pier Paolo Piccoli’nin kapılarını aralıyor. Son dönemdeki her bir couture için çizilen desen çalışmaları da kitapta.

        Fendi Roma

        Fendi 90’ıncı yıldönümüne özel 272 sayfalık bir kitap hazırladı. 300’den fazla illüstrasyon ve fotoğrafın olduğu kitap Fendi’nin zengin tarihini kronolojik şekilde tüm detaylarıyla ele alıyor. Eylülde raflarda.

        Yves Saint Laurent: The Perfection Of Style

        Efsane tasarımcının yaşamına ve işlerine detaylı mercek tutan bir kitap... Laurent’in çalışma sürecini ve ilham kaynaklarını da ele alıyor. Haute couture’ü modernize ederek kadın giyimiyle maskülen çizgileri buluşturan modacıyı ele alan bu kitabı okuduktan sonra ona ve ait olduğu dünyaya daha farklı gözle bakacaksınız. Ayrıca Le Figaro’nun 1991’de kendisiyle yaptığı röportajın tamamı da ilk kez kitapta. Ekimde raflarda.

        Carolina Herrera

        ABD’den uluslararası düzeyde çıkan modaevi sayısı az, onlardan biri Carolina Herra. Bu kitapla 35’inci yılını kutlayan modaevi Beyaz Saray’ın first lady’lerinin ilk tercihi. Ekimde çıkacak.

        Victoria Beckham: Style Power

        Spice Girls günleri çok uzakta kalan Victoria Beckham artık bir moda ikonu. Tasarımları ve giydikleriyle her zaman gündemde. Bayan Beckham’ın altında imzası olan işler ve detayları, modaya bakış açısı ve moda dünyasına nasıl giriş yaptığı... Her şey kitapta. Ama henüz çok var, kasımda okuyabileceğiz.

        Bu hafta ne giysek?

        GÖZDEN KAÇMASIN!

        # Nostalji ayağımıza geldi. Vans, Nintendo işbirliğiyle oyun dünyasının klasiklerini tasarımlarına taşıyan bir koleksiyon hazırladı. Legend of Zelda, Duck Hunt, Donkey Kong ve Super Mario...

        # GUESS İstanbul’daki ilk mağazasını Akasya Alışveriş Merkezi’nde açıyor.

        # Beyoncé Amerikan Moda Tasarımcıları Konseyi tarafından düzenlenen CFDA Ödülleri’nde Yılın Moda İkonu Ödülü’ne layık görüldü. Star kendini Khaleesi gibi hissettiğini söyledi!

        # Belçika Antwerp’s Modemuseum’da 14 Ağustos’a kadar İspanyol couture tasarımcısı Cristóbal Balenciaga’nın Game Changers sergisi var. 20’nci yüzyıl tasarımlarıyla değişen kadın siluetini görebilirsiniz.

        # DeFacto, yetenekli moda tasarımcıları Gül Ağış ve Ayşe Deniz Yeğin’le bu yaza özel rengârenk bir koleksiyon hazırladı.

        Kısa Kısa

        İndirim başladı

        Tüm koleksiyonunu 38 bedenden 52 bedene kadar üreten Faik Sönmez’de yüzde 50 sezon indirimi başladı.

        Akıllı bavul

        Rimowa Electronic Tag akıllı bavul sistemi, bavulunuzu istediğiniz yerdeyken, evden ya da yoldan, hatta hareket halindeyken bile akıllı cihazınızı kullanarak check-in yapmanıza imkan sağlıyor.

        Ayaklara yaz geldi

        Pek çok markanın buluşma noktası ve sezonun trend ürünlerini geniş ürün yelpazesiyle sunan Ayakkabı Dünyası; tüm ürünlerdeki 200TL’lik alışverişe 50 TL hediye çeki kampanyasıyla dikkat çekiyor.

        Daha şık ve daha cool

        Herkeste olan sade parçalar sizin üstünüzde daha cool durabilir. Kıyafetleri doğru kombinleyerek hem farkınızı ortaya koyun hem de trendi yakalayın...

        Denim salopet ve tulumlar

        İster kısa ister uzun, denim salopetler bu yaz gardıropların demirbaşı. Zira kafanızı nereye çevirseniz görüyorsunuz. Ama önemli olan nasıl kombinlediğiniz. Gündüzleri basic tişört ve sneaker ile giyebileceğiniz tulumları, geceleri crop gömlek ve stiletto’yla tamamlayabilirsiniz. Boyunuz uzunsa paça boyunu bilekte tercih edin.

        Gömlek elbise

        Gömlek elbise gündüz ve gece metal detaylı aksesuvarlarla her tarza uyarlayabileceğiniz bir parça. Özellikle de beyaz renklisi... Hem efil efil hem de cool. Üstelik altına bu sezon moda olan düz sandalet ve espadrillerle çok iyi duruyor.

        Pijama pantolon

        Dior’un yaz koleksiyonunda gördük, hem şık hem rahattı... İpek ve keten gibi tiril tiril kumaşlarla pijama pantolonları askılı bluz ya da bol gömleklerle tamamlamak mümkün. Rahatlığına düşkünler de trendi böylece yakaladı. Açık tonları tercih edin.

        Crop top

        Kısa üstler yani crop top’lar bu yaz da en sık göreceğimiz parçalardan. Karın kasına güvenen sporsever kadınların sevdiği kadar rahatlığına düşkün kadınlar için de bire bir. Yüksek bel jean’lerle kolay kombinlenmesi crop top’ların en iyi yanı. Kot tulumla giyip askının birini bağlamayın, ortaya neler çıkacak bir bakın...

        Çizgili bluz

        Fransız kadınların ikonik parçası enine çizgili yani Breton bluzun modası asla geçmez. Çizgiler zaten dev markaların defilesinde boy gösterdi! Ama her şeyde de olmaz... Askılı üstlerde tercih edin ve beyaz denimle tamamlayın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ