Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İftar için yemek olmadığını öğrenince intihar etti

        Mazlum YILMAZ / SİLVAN (AHT)

        Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde geçimini sebze ve meyve satarak sağlayan 4 çocuk babası Hacı Oruç (40), 3 gün önce iftar öncesi geldiği evinde, eşinin para olmadığı için yemeke yapamadığını söylemesi üzerini kendini astı. Hastaneye kaldırılan Oruç, 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

        Silvan'da geçimini el arabasıyla sebze ve meyve satarak sağlayan ve 2 odalı tek katlı evde ailesiyle yaşayan 4 çocuk babası Hacı Oruç, 3 gün önce iftar vakti evine geldi. 11 yıllık eşi Edibe Oruç'a (37) ne yemek yaptığını soran Oruç, "Yemek yapacak birşey yoktu. Yemek yok" yanıtını alınca önce çocuklarına sarıldı, ardından evin bir odasına çekilip kendini tavana astı. Eşinden ses gelmeyince meraklanan Edibe Oruç, eşini asılı görünce hemen ipi keserek eşini indirdi. Hacı Oruç, yakınları tarafından kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedaviye alındı. Oruç, yapılan tüm müdahaleye rağmen dün akşam yaşamını yitirdi.

        Eşinin intihar etmesinin ardından 4 çocuğuyla ortada kalan Edibe Oruç, Kürtçe konuşarak eşinin son günlerde para kazanamadığı için eve yiyecek alamadığını söyledi.

        Eşinin 3 gün önce iftar saatinde eve geldiğini ağlayarak anlatan Edibe Oruç, "İftar saatinde eşim eve geldi. Yemek yapacak hiçbir şey yoktu evde. Aç aç bekliyorduk. Eşim ne yemek yaptığımı sordu. Ben de (Yemek yapacak bir şey yoktu, yemek yok) dedim. Bunun üzerine çocuklara sarılıp bir süre ağladı. Çok üzüldüğünü anlamıştım. Sonra da arka odaya geçti. Ben de fazla üzmemek için yanına gitmedim. Ama odadan ses gelmeyince merak edip gidip baktım. Eşim kendini iple tavana asmıştı" dedi.

        Otopsi işlemlerinin ardından Hacı Oruç'un cenazesi, Silvan'ın Karabehlülbey Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ