Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Palandöken Kayak Merkezi’nde bulunan 5 yıldızlı bir otelin 5’inci katındaki kral dairesinin balkonuna yuva yapan bir çift şahinin beş yumurtasından biri çatladı. Otel yönetimi yuvanın bulunduğu kattaki üç odayı satmama kararı alarak, yavruyu ve yumurtalar

        Palandöken Kayak Merkezi’nde bulunan 5 yıldızlı bir otelin 5’inci katındaki kral dairesinin balkonuna yuva yapan bir çift şahinin beş yumurtasından biri çatladı. Otel yönetimi yuvanın bulunduğu kattaki üç odayı satmama kararı alarak, yavruyu ve yumurtaları koruma altına aldı.

        Kış turizminin önde gelen merkezlerinden olan Palandöken Dağı’nda bulunan bir otelin 5’inci katındaki kral dairesinin balkonuna yuva yapan bir çift şahin, yaklaşık bir ay önce saksılığa 5 yumurta bıraktı. Housekeeping personelinin yumurtaları fark etmesi üzerine şahinlerin korkmaması için balkon ve oda temizlenmedi.

        Yumurtaların birinden yavru çıkmasıyla otel yönetimi yuvanın bulunduğu kral dairesi ile sağ ve solundaki odaları satmama kararı aldı. Şahinlerin otelin maskotu olduğunu söyleyen Halkla İlişkiler Müdürü Yasemin Kılıç, “Şahinlerin balkondaki saksılığa yuva yapmasından sonra odaya kimseyi sokmadık. Hatta şahinlerin ürkmemesi için yuvanın bulunduğu odanın yanındaki odaları da satmadık. Bugünde yumurtalardan birisi çatladı ve bir yavru çıktı. Şimdi her gün balkona yem ve su bırakıyoruz. Diğer yumurtalar kırılıncaya ve yavrular büyüyünceye kadar üç odanın satışını yapmayacağız” dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ