Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Türkiye'nin en romantik Nikah Dairesi

        İZMİR / AHT

        İzmir Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde geçtiğimiz ay hizmete giren Ümit Besen Nikah Dairesi, açıldığı günden bu yana nikah rekoru kırdı. Nikahsız gün geçmeyen Güzelyalı'da sırada bekleyen başvurular ise her geçen gün artıyor. Semt sakinlerinin yanı sıra, sevilen sanatçının adını taşıması sebebiyle, birlikteliklerini Ümit Besen Nikah Dairesi'nde evlilikle taçlandırmak isteyen çiftler ise çoğunlukta. Bir ömür sürecek beraberliğe "Evet" diyen çiftler, Ümit Besen Nikah Dairesi'ni Türkiye'nin en romantik nikah dairesi olarak tanımlıyor ve evliliklerine uğur getireceğine inanıyor.

        Gelin gibi oda

        Konak Belediyesi Güzelyalı Ümit Besen Nikah Salonu'nda ağırlıklı olarak beyaz ve tonları kullanıldı. Beyaz rengin hakim olduğu masa, sandalye, duvarların yanı sıra odayı süsleyen dekoratif çiçekler de nikah salonunu gelin gibi süsledi. Ünlü sanatçı Ümit Besen'in katılımıyla açılan nikah salonu, ilk günden bu yana mutluluğa imza atan gelin ve damatlara nazar boncuğu armağan edildi.

        Evlenenlere "mutluluk reçetesi" Ümit Besen'den

        Adını taşıyan nikah dairesinin açılışında muhteşem bir konserle sevenleriyle buluşan ünlü sanatçı Ümit Besen, evlenenler için mutluluk reçetesi verdi. Kendi adını taşıyan nikah dairesinde evlenenlerin her zaman mutlu olmasını istediğini belirten Besen, mutluluk reçetesinde olması gerekenleri şöyle sıraladı:

        "Herşeyin başında sevgi geliyor. Sevgi herşeyin üstesinden gelir. Çiftler sevgiyi yaşatır, birbirlerinin fikirlerine saygılı olursa aşılamayacak sorun yok. Ancak bir önemli şey daha var ki o da maddiyat. Birlikte mutlu olmak için parayı yok saymalılar. Çünkü para, sevgiyi unutturabiliyor, kavgalara neden olabiliyor. Elbette para olacak ama birinci sırada değil. Bir de nişanlıyken nasılsan evlenince de öyle olacaksın. Yine kendini beğendirmeye çalışacak, bakımlı olacak, eşine güzel sözler söyleyeceksin."

        Mutlu aile yapısının mutlu bir gelecek ve mutlu bir toplum oluşturacağını belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bu konuda sadece temennilerle sınırlı kalmadıklarını söyledi. Herkesin nikahlarda iyi dileklerde bulunduğunu ancak Konak Belediyesi olarak "Mutlu Evlilik, Mutlu Konak" sloganıyla bu konuda gerçek adımlar attıklarını belirten Başkan Tartan şöyle konuştu:

        "Nikah kıymak çok önemli bir görev ve sorumluluk. Herşeyden önce, insanların mutluluğuna ortak olmanın, yaşamları boyunca hatırlayacakları bir güne en yakından tanıklık etmenin güzelliği yaşanıyor. Konak Belediyesi olarak mutlu evliliklerin kurulmasının ve bunun etkisiyle toplumun da mutlu olmasının elbette destekleyicisiyiz. Evlenen çiftlerimize, çok değerli bir uzman kadrosunun hazırladığı bir kitapçık ve film armağan ediyoruz. Bu, içinde mutlu bir evliliğe dair küçük ayrıntıların, mutluluk ipuçlarının bulunduğu bir çalışma. Boşanma oranlarının arttığı, evliliklerde büyük çalkantıların yaşandığı bir dönemde, bu kitapçık ve film ile evlilikte çalkantıların daha az yaşanması, aile yapısının en başından güçlendirilmesini hedefledik. Mutlu Konak, mutlu İzmir demek; Mutlu İzmir, mutlu Türkiye demek. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ