Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın O söz konusu olunca hepimizin iştahı açılıyor...

        ESRA ÇORUH/HT CUMARTESİ

        Kıyafet ve aksesuvar trendleri ne olursa olsun kadınların en zayıf noktası ayakkabılar söz konusu olunca hepimizin iştahı açılıyor. Sonbahar-kış sezonunda çeşit çok, modeller sınırsız... Siz de benim gibi ne alacağınızı şaşırdıysanız önerilerimize kulak verin. Yeni sezonda farklı ve emin adımlar atalım

        Yeni sezon koleksiyonları çıkar çıkmaz ilk dikkatimi çeken ayakkabılar oluyor. Ayakkabı düşkünlüğüm malum! Zaten hangi kadının değil ki? Ama bu sonbahar-kış işimiz biraz daha zor. Çünkü çeşit çeşit model var. Renklerden giriş yapacak olursak siyah, beyaz, şarap tonları, bordo, metalik, bej, koyu mavi, haki, kırmızı ve kahverengi gibi koyu ve çarpıcı bir skala söz konusu. En önemli detay ise bu sezon burunlar yuvarlak ve küt; topuklar da kalın. Siyah ve gold karışımı renk blokları, dizde çizmeler, seksi pump'lar "Ben buradayım" diye bağıran yenilerinden. Yani karar vermek hiç de kolay olmayacak!

        1. Uzun çizmeler

        Sonbahar "Bot, çizme" demek. Havalar soğuk gitmese bile tasarımcılar bize çizme giydirmeye kararlı. Uzun çizmeler çok moda. Bu sezon tek bir parça alacaksanız mutlaka dizde bir çizme seçin. Favorim Altuzarra'nın çizmeleri...

        2. Siyah ve kahve

        Sonbaharın iki ana rengi olarak bilinen siyah, kahverengi ve bir de taba tonları bu sezon birleşip renk bloklarıyla ayakkabı ve botları süslüyor. Klasikleriniz arasına girecek bu iki rengin bütünleşmesini seveceksiniz.

        3. Farklı deriler

        Yeni sezonda tasarımcılar farklı deri ve dokuları birleştirerek eğlenceli modeller sunuyor. Belki modeller alışık olduğumuz tarzda ama farklı derilerin birleşmesiyle ortaya çıkan tasarımları istiyoruz!

        3. Kalın kaba topuklar

        Bu sezon klasik, zarif pump'ların topukları kalınlaştı. Yürürken çok rahat edeceksiniz ama bakalım beyler bu kaba topukları nasıl karşılayacak? Çok seveceklerini sanmıyorum ama yine de sezonun en öne çıkan trendini ne yapıp edip sevdirmek lazım. Ne de olsa bu trendin devamı gelebilir!

        4. Canlı vurucu renkler

        Kırmızılar, bordolar, sarılar, maviler... Evet bu sezon rengârenk ayakkabılar kıyafetleri süsleyecek. Yoksa sizin hâlâ renkli topuklu ayakkabınız yok mu?

        5. Hayvan desenleri

        Geçtiğimiz sezon aldığım leopard desenli pump'larımı bu sezon da giyeceğim için çok mutluyum. Eminim sizin de leopard ya da başka bir hayvan desenli ayakkabınız ya da botunuz vardır. Hayvan deseni her yıl moda, hâlâ almadıysanız bu sezon yatırım yapabilirsiniz.

        6. Dolgu topuk sneaker'lar

        Evet malesef doğru. Geçtiğimiz sezon giriş yapan dolgu topuklu sneaker'lar bu sezonda patlama yaşıyor. Neredeyse tüm tasarımcılar koleksiyonlarına dolgu topuk lastik ayakkabıları koydu. Rahat olmasına rahat ama çok kaba. Bir ayakkabı tutkunu olarak benim ayağımda bu modelleri göremeyeceğinizi garanti ediyorum ama sizi bilemem.

        7. Dolgu topuk

        İşte sevmediğim ve çok kaba bulduğum bir trend daha. Kısa botlarda, ayakkabılarda, hatta çizmelerde hep dolgu topuk var. Givenchy'nin konçlu uzun çizmeleri ne kadar harika dursa da dolgu topukları yüzünden kaybediyor.

        8. Konuşan topuklar

        Evet bir de dikkat çeken topuklar var. Tasarımcılar aslında bir heykeltraş gibi topukları vurucu hale getirmeyi başarmış. Hatta kaba dolgu topuklarla oynayarak çekici hale getirmişler. Isterseniz bir obje gibi koyup seyredin, isterseniz üzerinde yürümeye çalışın, karar sizin!

        9. Desenli ayakkabılar

        Ayakkabıda biraz eğlence istiyorsanız, o zaman desenli modeller size göre. Canlı kişiliğinizi, sanat anlayışınızı bu modellerle gösterebilirsiniz.

        10. Düz oxford ve loafer'lar

        Bu sezon düz erkek modellerini anımsatan modeller çok moda. Aslında rahat bir nefes alabilirsiniz çünkü yüksek topukların üzerinde tüm gün geçirmektense bu modelleri denemekte fayda var.

        Sezonun unutulmaması gereken ayakkabı kuralları

        . Bu sezon ya çok yukarıdan bakacaksınız ya da düz giyeceksiniz, arası yok!

        . Dolgu topuklar yükseldikçe yükseldi ama siz siz olun üzerine çıkarken dikkat edin.

        . Batık tırnak derdine son! Sivri burunlar yerini küt burunlara bıraktı, müjde.

        . Çizmeler dikkat çekeceği için dümdüz sıradan bir çizmeyle pek etki yaratmayı beklemeyin. Ya rengi ya derisi ya da modeli farklı olmalı.

        . İçinden çorap çıkarmış gibi görünen modeller moda ama... Aması size kalmış.

        . Erkeklerin nefret ettiği bootie'ler yani bilekte biten botları kesip biçip ayakkabı hissi vermeye çalıştı tasarımcılar. Ortaya seksi modeller çıktı ama beylere teferruatı da sevdirebilmek lazım!

        . Metalik ayakkabıları unutmayın. Tüm renk tonları raflarda olsa da siz lame ya da doreye gidin.

        . Kürk detaylar sadece botları değil geçen sezon olduğu gibi ayakkabıları da süslüyor. Geçen kış böyle bir model aldıysanız şanslısınız giymeye devam edin.

        . Kafes, çiçek ya da geometrik baskılar. Hepsi ayakkabı ve botlarda şaşırmayın.

        . Kafalar karışmış olabileceği için son bir renk özeti vermekte fayda var; siyah, kahverengi, bej, bordo, koyu yeşil, lacivert, hardal, gri... Daha bitmedi kontrastlar, renk blokları, canlı renkler ve desenler...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ