Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, "Bugün maalesef insan haklarının sadece yeryüzünün belirli bir kesimi için geçerli olduğunu, bilinçli bir ikiyüzlülüğün artarak devam ettiğini acıyla görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Topaca, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer almasının, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için önemli adımlar atmasının ve bu konudaki hassasiyetinin göstergesi olduğunu vurguladı.

        Türk milletinin inancında ve kültüründe hakkı korumak, insanlar arasında ayırım yapmamak, farklılıklara saygı duymak gibi kavramların öne çıktığına işaret eden Topaca, "Tarihimiz insan hak ve hukukunun her zaman korunduğuna yönelik örneklerle doludur." ifadesini kullandı.

        Vali Topaca, şunları kaydetti:

        "Bugün maalesef insan haklarının sadece yeryüzünün belirli bir kesimi için geçerli olduğunu, bilinçli bir ikiyüzlülüğün artarak devam ettiğini acıyla görüyoruz. Bazı hayatların kıymetsiz görüldüğünü, dünyanın birçok yerinde öldürülen insanlar için hiç kimsenin suçluluk duymamasından anlıyoruz. Mülteciler denizlerde kitleler halinde can veriyor, insanlar yurtlarından kovuluyor, binlerce çocuğun geleceği istismar ediliyor ama bu büyük suçları işleyenler herhangi bir mahkemede yargılanma endişesi bile taşımıyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen dünyanın her köşesinde iyilik ve şefkate ihtiyaç duyan milyonlarca dertli insanın umudu ve güvencesi olmaya devam etmektedir."

        Ankara'da da İl İnsan Hakları Kurulunca konu ile ilgili bilinçlendirme ve varsa şikayetleri değerlendirme çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü aktaran Topaca, bu çerçevede kuruluşundan bugüne kadar İl İnsan Hakları Kuruluna, insan hakları ihlalleri ile ilgili farklı iletişim kanalları yoluyla toplam 950 başvuru yapıldığını, konu ile ilgili 154 toplantının gerçekleştirilerek bin 424 kararın alındığını belirtti.

        10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutlayan Vali Topaca, bu anlamlı günün tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesi temennisinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler