Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında MKE Ankaragücü, Cumhuriyet'in 100. yılının kutlanacağı yarın Yılport Samsunspor'u konuk edecek.

        Başkent Ankara'da Eryaman Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Cihan Aydın yönetecek.

        19 Mayıs 1919'da Samsun'da Kurtuluş Savaşı'nı başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923'te de Cumhuriyet'i başkent Ankara'da ilan etti. Milli mücadelenin en önemli iki şehri olan Ankara ve Samsun'un futbol takımları, Cumhuriyet'in 100. yılının kutlanacağı gün birlikte sahaya çıkacak.

        Teknik direktör Emre Belözoğlu'yla 2 maçta birer galibiyet ve yenilgi alan MKE Ankaragücü, geride kalan 9 haftada 9 puan alabildi.

        Ligde galibiyeti olmayan tek takım konumunda bulunan Yılport Samsunspor ise yeni teknik direktörü Markus Gisdol yönetiminde geçen hafta RAMS Başakşehir'le 0-0 berabere kaldı. Ligde 8 maça çıkan ve sadece 2 puanı bulunan Samsun ekibi, son sırada yer alıyor.

        - Yaklaşık 12 yıl sonra Süper Lig'de karşılaşacaklar

        MKE Ankaragücü ile Samsunspor, Süper Lig'de birbirlerine yaklaşık 12 yıl sonra rakip olacak.

        İki takım son olarak Süper Lig'de 2011-2012 sezonunda karşılaşmıştı. 18 Şubat 2012'de oynanan son Süper Lig maçını Ankara'da Samsunspor 3-0 kazanmıştı. İki ekip de o sezon sonunda Süper Lig'den küme düşmüştü.

        MKE Ankaragücü, Samsunspor'u Süper Lig'de son olarak 2003'te mağlup etti. Rakibini 16 Ağustos 2003'te oynanan Süper Lig maçında 4-2 yenen sarı-lacivertliler, daha sonra en üst ligde oynanan 7 maçın 4'ünü kaybetti, 3 maç ise beraberlikle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler