Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Görme engelliler, EGO otobüslerinde sesli anons sisteminin yeniden işlemeye başlamasını talep etti.

        Aralarında Altınokta Körler Derneği, Türkiye Görme Engelliler Derneğinin de olduğu çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

        Grup adına açıklama yapan Altınokta Körler Derneği Ankara Şube Sekreteri Hasan Tatar, toplu taşıma araçlarında sesli anons sistemleri kurulduğunu, bu sayede görme engellilerin yardım almadan istedikleri yerde inebildiklerini söyledi.

        Son 2 yıldır bu sistemin neredeyse hiçbir yerde çalışmadığını ifade eden Tatar, "Neden çalışmadığını sorduğumuzda her ağzından farklı gerekçeler sunuldu. Belediye otobüsü şoförleriyle arkadaşlarımız arasında zaman zaman tatsız tartışmalar meydana geldi. Yetkililer, kimi zaman bu sistemlerin güncellendiğini kimi zaman bunun bakımını yapan şirketle belediye arasındaki sözleşme sona erdiği için çalışmadığını söyledi." diye konuştu.

        Sorunun çözümü için 153'e şikayette bulunduklarını, sosyal medyadan sık sık paylaşım yaptıklarını aktaran Tatar, sesli anons sisteminin yeniden çalışmasını istediklerini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler