Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İklim değişikliğinin etkilerine karşı farkındalığın artırılması amaçlı "Hava Durumu Çocukları" (Weather Kids) kampanyası kapsamında Ankaralı iki küçük de hava durumunu sunmak için kamera karşısına geçti.

        Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) ve The Weather Channel işbirliğinde, iklim değişikliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında hava durumunu Ankara'da yaşayan 5 yaşındaki Gülten Duru Kayış ve 8 yaşındaki Ali Göktuğ Arslan sundu.

        23 Mart Dünya Meteoroloji Günü öncesinde yurdun farklı illerine ait hava durumu raporlarını sunan minikler, iklim krizi konusunda da büyükleri uyarmayı unutmadı.

        Çocukların hava durumunu sunduğu görüntüler, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yayınlanacak.

        - "Meteoroloji olarak sıklığı ve şiddeti artan kuvvetli hava olaylarına karşı koruyoruz"

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkan Vekili Murat Altınyollar, AA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'nin de üyesi olduğu Dünya Meteoroloji Örgütünün 23 Mart 1950'de faaliyete başladığını belirtti.

        Bu özel günün her yıl farklı temayla kutlandığını ifade eden Altınyollar, bu seneki temanın "iklim eylemi ön saflarında" olduğunu bildirdi.

        Altınyollar, "Dünya Meteoroloji Örgütü, bu yıl UNDP ile Hava Durumu Çocukları kampanyasını başlattı. Hava durumunu sunan çocukların iklim değişikliğine dikkat çekmesi amaçlandı." diye konuştu.

        İklim krizine karşı en çok işin büyüklere düştüğünü dile getiren Altınyollar, "Meteoroloji olarak iklim değişikliğinden kaynaklanan, sıklığı ve şiddeti artan kuvvetli hava olaylarına karşı milletimizi korumaya gayret ediyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler