Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, konut satış istatistiklerine ilişkin, "Veriler dikkatli incelendiğinde kredili yani ipotekli satışların önceki yılın ocak-şubat dönemine göre yüzde 56,1 azaldığı görülüyor. Bu şu anlama geliyor, konut sahibi olanlar yine toplumun en zengin kesimleri ya da elinde yüklü miktarda sıcak para tutanlar oluyor." ifadesini kullandı.

        Karabat, yazılı açıklamasında, Merkez Bankasının faiz artışları ve yüksek kredilerin konut piyasasına yansımalarını değerlendirdi.

        Dar gelirli, ücretli çalışan ya da memurların konut sahibi olmalarındaki en temel yolun konut kredisi olduğunu belirten Karabat, ancak yüksek faiz oranından dolayı çalışanların "bankaların önünden dahi geçemediğini" ileri sürdü.

        TÜİK'e göre, 2023'teki konut satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleştiğini aktaran Karabat, "Ancak 2024'ün ilk açıklanan verilerinde konut satışlarında yüzde 17,3 artış kaydedildi. Ekonomide ve alım gücünde geriye gidiş olduğu halde bu artış üzerinde durulmalıdır." değerlendirmesini yaptı.

        Karabat, şunları kaydetti:

        "Veriler dikkatli incelendiğinde kredili yani ipotekli satışların önceki yılın ocak-şubat dönemine göre yüzde 56,1 azaldığı görülüyor. Bu şu anlama geliyor, konut sahibi olanlar yine toplumun en zengin kesimleri ya da elinde yüklü miktarda sıcak para tutanlar oluyor. TÜİK'in son açıkladığı konut satış istatistikleri de bu tezi doğruluyor. Veriler, ücretli veya dar gelirli için ev sahibi olmanın imkansızlığını ortaya koyuyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler