Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Bankalardan kur korumalı TL mevduat hesabı kampanyası - Para Haberleri
        1

        Türk Lirası tasarruflarını olası kur risklerine karşı korumaya yönelik Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı VakıfBank müşterilerinin hizmetine sunuldu. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı açmak isteyen bireysel VakıfBank müşterilerinin VakıfBank şubelerine başvurmaları yeterli. VakıfBank’ın Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı, 92, 181, 272 ve 366 gün vade seçenekleri ile açılabiliyor.

        2

        Açılan hesabın vade sonu geldiğinde, hesabın faiz getirisi ile vade başlangıç ve vade bitiş tarihindeki kur farkından kaynaklı olası kazanç kıyaslanarak, daha yüksek tutar hesaba aktarılıyor. Hesap açılışı ve vade bitiş tarihlerinde Merkez Bankası’nın saat 11.00’de açıklayacağı dolar kuru baz alınıyor. Kur farkından kaynaklı gerçekleşebilecek kazancın, mevduat getirisinden daha yüksek olması durumunda kur farkı hesaba yansıtılıyor.

        3

        VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Kurulduğu ilk günden bu yana tüm faaliyetlerinde kendisiyle birlikte ülke ekonomisini de büyütmeyi hedefleyen bir banka olarak, üretimi, ihracatı ve istihdamı desteklemeyi her zaman olduğu gibi sürdürüyoruz. Bireysel müşterilerimiz için de tasarruflarını en etkili şekilde değerlendirmelerini sağlayacak ürünler sunmak için çalışıyoruz. İlk olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan, detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından paylaşılan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı’nı en hızlı şekilde devreye aldık. Amacımız her zaman olduğu gibi müşterilerimizin yanında olmak ve ihtiyaç duydukları desteği sağlamak” dedi.

        4

        Alternatif Bank, birikimlerini Türk Lirası olarak değerlendirirken kur riskine karşı korunmak isteyen müşterileri için “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” hesabını kullanıma sundu.

        5

        3 aydan 12 aya kadar değişen vadelerle ve avantajlı faiz oranlarıyla Alternatif Bank şubelerinden açılabilen Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı ile ilgili ayrıntılı bilgiye bankanın web sitesinden ulaşılabiliyor.

        6

        Kuveyt Türk, birikim ve tasarruflarını faizsiz finans alanında Türk Lirası mevduatı olarak değerlendirmek isteyen müşterilerinin yukarı yönlü kur hareketliliğinden olumsuz etkilenmemesi için iki yeni katılma hesabını hayata geçirdi. Müşteriler; 3, 6 ve 12 ay vade seçenekleriyle birikim ve tasarruflarını faizsiz finans prensiplerine uygun olarak döviz kuru değişimine karşı koruyabiliyor.

        7

        Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Kur korumalı TL mevduat enstrümanı ile kısa vadede tasarruf sahiplerinin dövizden uzaklaşarak mevduatlarını Türk Lirası'nda değerlendirmeye başladığını görüyoruz. Kuveyt Türk olarak hizmete sunduğumuz 'Kur Korumalı' ve 'Dönüşüm Destekli' TL katılma hesapları ile mevduatlarını kur hareketliliğinden etkilenmeden faizsiz finans alanında değerlendirmek isteyen müşterilerimizin yanında olacağız" dedi.

        8

        Türkiye Finans, birikimlerini Türk Lirasında değerlendirmek isteyen müşterileri için iki yeni katılma hesabı hayata geçirdi. “Kur Korumalı” ve “Dövizden Dönüşümlü Kur Korumalı” TL olarak piyasaya sunuldu

        9

        Türkiye Finans Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı M. Necati Özdeniz, “Son dönemde meydana gelen kur hareketliliğine karşın Türk Lirasını koruma amaçlı yürürlüğe giren düzenlemeye destek olmak devletimizin tüm kurumları için önemli bir sorumluluk. " dedi

        10

        Vakıf Katılım, tasarruflarını TL hesaplarda tutmayı tercih eden müşterileri için kurlardaki değişikliklere karşı tasarruf sahiplerini koruyan “Kur Korumalı TL Katılma Hesabı”nı hizmete sundu. Hesap açma alt limitinin 250 TL olacağı TL Katılma Hesabı’nda stopaj uygulanmayacak.

        11

        Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ‘Kur Korumalı TL Katılma Hesabı’nın ekonomimizin sürdürülebilir büyüme yakalaması için atılmış çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. " dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ