Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ChatGPT yerine kullanılabilecek 4 farklı uygulama! Bing Chat, YouChat, Character.AI, JasperChat nedir ve nasıl kullanılır?
        1

        Üçüncü taraf geliştiriciler ChatGPT'yi geliştirdikleri uygulamalara ve hizmetlere entegre edebiliyor, OpenAI tarafından API aracılığıyla izin verildi. Şirket bunun için konuşmayı yazıya dönüştüren Whisper'ın API modelini yayınladı.

        Şu anda Snap, Quizlet, Instacrat ve Shopify gibi şirket bu teknolojiyi kullanıyor. Bununla beraber ChatGPT alternatifleri de hayata geçmeye başladı.

        2

        BİNGCHAT

        Microsoft, OpenAI'ın GPT-4 modelini Bing'e entegre etti. Böylece Bing'in arama motoru ChatGPT benzeri bir deneyim sunmaya başladı. Ayrıca şirket, yeni yapay zeka özelliklerine sahip olan Edge tarayıcısını da piyasaya yeni bir sürüm ile sürdü.

        ChatGPT ve diğer GPT modellerinden farklı olarak, yapay zeka destekli olan Bing arama motoru doğrudan arama arayüzü aracılığı ile çalışıyor. Bing, ChatGPT'ten farklı olarak son olaylarla ilgili haberleri alabilir.

        3

        YOUCHAT

        Google rakiplerinden birisi olan You.com ChatGPT benzeri bir yapay zeka asistanı. YouChat problemleri ChatGPT'den farklı olarak mantıksal çıkarımlar yaparak çözüyor. Kullanıcılar sorgularını You.com üzerinden gerçekleştirirken aynı zamanda YouChat'e de yöneltebiliyor.

        4

        JASPERCHAT

        JasperChat komutlar üzerinden hareket etmek yerine, yapay zeka ile direkt olarak konuşabiliyorsunuz. Şirket, her etkileşimde yanıtları iyileştirebileceğinizi söylüyor. ChatGPT'yi oluşturan OpenAI, Jasper'ın ortağı olarak konumlanıyor.

        5

        CHARACTER.AI

        Character.AI, JasperChat'ten farklı olarak Kraliçe Elizabeth'ten Elon Musk'a kadar tanınmış kişilerle sohbet etmenizi sağlayan bir yapay zeka. Yaşayan veya artık aramızda olmayan ünlü kişilerin karakterleri ile sohbet edebiliyorsunuz. Aynı şekilde oyun dünyasında öne çıkan figüranlarla da sohbet edebilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ