Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol En çok Hat-Trick (bir maç 3 gol) yapan 8 futbolcu! Hat-trick nedir ve en fazla hangi futbolcu yaptı? - Futbol Haberleri
        1

        1. PELE - 92

        Guinness Rekorlar Kitabı'na göre, Pele futbol kariyeri boyunca 92 kere hat-trick (bir maçta 3 gol) yaptı.

        Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbol oyuncusu olarak kabul edilen Pele, aynı zamanda 3 kere en çok Dünya Kupası kazanan kişi ünvanını kazandı.

        2

        2. CRİSTİANO RONALDO - 61

        Cristiano Ronaldo, modern zamanın gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından birisi. 38 yaşındaki eski Manchester United oyuncusu, bugüne kadar 61 kere hat-trick yaptı ve bu sayı artmaya devam ediyor.

        3

        3. LİONEL MESSİ - 56

        En son dünya kupasını takımıyla kazanan Lionel Messi şüphesiz futbolun en iyi oyuncularından birisi. Eski Barcelona oyuncusu, milli takımının 2022'de Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nı kazanmasında büyük rol oynadı. Messi kariyerinde 56 kere hat-trick yaptı.

        4

        4. ROBERT LEWANDOWSKİ - 30

        Lewandowski, Şampiyonlar Ligi'nde yarışan üç kulüp için de hat-trick yapan ilk oyuncudur. Barselona, Dortmund ve Bayern Münih'te başarılı bir kariyere imza atan oyuncu tarihin en üretken forvetlerinden birisidir. Robert, kariyerinde şimdiye kadar 30 hat-trick yaptı.

        5

        5. LUİS SUAREZ - 30

        Uruguay milli futbol takımının en iyi forvet oyuncusu Luis Suarez, İspanya'da FC Barcelona'ya katılmadan önve Ajax ve Liverpool'da forma giydi. Daha sonra kariyerine Atletico Madrid'de devam etti. Altın Ayakkabı ödülünü iki kez kazandı ve hala dünyanın en iyi hücum oyuncularından birisi. Suarez, Avrupa'da atılan en çok gol rekorunu da elinde tutuyor. Futbol kariyerinde 30 hat-trick yaptı.

        6

        6. SERGİO AGUERO - 17

        Arjantinli forvet, kariyerine Independiente'de başladı ve ardından 20 milyon Euro'luk rekor bir ücret karşılığında Atletico Madrid'e transfer oldu. Yeteneği sayesinde Manchester City'nin dikkatini çeken futbolcu, Aguero gelmiş geçmiş en ölümcül forvetlerden birisi. Kariyeri boyunca 17 adet hat-trick yaptı.

        7

        7. EDİNSON CAVANİ - 15

        Bir diğer gol makinesi ise Uruguaylı Edison Cavani, şanlı kariyeri boyunca büyük Avrupa kulüplerini gezerek gol atma yeteneğini sergilme şansı buldu. Cavani, futbol kariyerinde on beş hat-trick yaptı.

        8

        8. RADAMEL FALCAO - 12

        Kolombiyalı forvet, kariyerinde on iki hat-trick yaparak UEFA Avrupa Ligi'nin en iyi ve üretken golcü oyuncusu oldu.

        Kaynak: Newswirengr

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ