Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Sözcüsü Bülent Tezcan açıkladı! CHP iddialarla ilgili araştırma önergesi verecek

        CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile ilgili olarak, "Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurt dışında, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor muydun? Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Bunun cevabını bekliyorum." şeklinde açıklamaları üzerine başlayan tartışmanın, karşılıklı beyanlar, açılan tazminat davası ve Kılıçdaroğlu'nun bazı belgeleri açıklaması ile yeni bir aşamaya geldiği belirtildi.

        Gerekçede şunlar kaydedildi:

        "Bu aşamadan sonra söz konusu belgelerin doğru olup olmadığının, yurtiçi ve yurtdışında bu transferlere aracılık eden bankalar ve ilgili şirket kayıtlarında gerekli araştırma ve yazışmaların TBMM nezdinde oluşturulacak Komisyon güvencesinde yapılarak açıklığa kavuşturulması ve halkımızın aydınlatılması bir zorunluluk haline gelmiştir.

        Yukarıda açıklanan nedenlerle Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının, dünürünün, eniştesinin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün ve oğlunun yurt dışındaki şirketlerle olan para hareketlerinin ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan belgelerin araştırılarak kamuoyunun aydınlatılması amacıyla Anayasanın 98, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz."

        TEZCAN, PM TOPLANTISININ ARDINDAN AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

        CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Parti Meclisi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili olarak partisinin yarın araştırma önergesi vereceklerini söylemişti.

        Tezcan'ın açıklamaları şu şekilde:

        TBMM'de araştırma komisyonu kuralım, Meclis tek tek araştırsın. Nereden gelmiş, kim göndermiş, kim almış? Hem belgelerdeki kaynakları sorsun, istesin, kim sahte belge ile iş tutuyor ortaya çıksın. Sizin çoğunlukta olduğunuz TBMM'de bir araştırma komisyonu kuralım, orada bütün her şey kalem kalem incelensin. Arkadaşlarımız bugün ya da yarın Meclis Araştırma Komisyonu önergesi verecekler.

        REKLAM

        Bir işi boğuntuya getirme konusunda bu kadar ustalıklı bir başka adım göremedim. Arkadaşlar, sayın genel başkanımızın bu bir suçtur diye değerlendirmesi var mı? Bizim savcılıkta işimiz yok. Bu işin savcısı millettir. Biz millete bu işi açıkladık.

        Bu işin davası milletin divanında görülecektir. Gerçek olduğunu tek tek genel başkan dekontlarla gösterdi. Islak imzalı dekontlar da elimizde. Varsa cesaretiniz açacağız araştırma önergesini bakalım aklamaya vicdanlarınız yetebilecek mi? Sayın Erdoğan gereğini yaparım demişti, gereğini yapma zamanı. İstifa etmesini bekliyoruz. Sahte diyorsa, kuralım komisyonu sahte mi değil mi bakalım.

        AYKAN ERDEMİR HAKKINDAKİ YAKALAMA KARARI

        24. Dönem Bursa Milletvekilimiz Aykan Erdemir ile ilgili soruşturmanın başlama tarihi manidardır. Sayın genel başkanımızın Man Adası belgelerini açıklayacağı güne denk gelmiştir. Bu noktada bu meseleyi özellikle Rıza Sarraf meselesini Türkiye'nin hak etmediği bir şekilde Türkiye'yi bu meselenin göbeğine sokma çabalarını hala anlayabilmiş değiliz. Bu çerçevede kim ne yaptıysa hesabı ondan sorarsınız. Bir yerlere bir şeyeri sıçratarak kaçış yolları aramanın bir alemi yok.

        Belgeler zamanı geldiğinde kamuoyu ile paylaşılır. Amerika'da Rıza Sarraf davası devam ediyor diye Türkiye'de siyasi iktidar her şeyi özgürce yapacak veya ileride hukuki olmayan şeyler yapacak ve muhalefet buna susacak mı? Öyle bir beklenti varsa biz öyle bir parti değiliz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ