Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönem başkanı Endonezya'nın ev sahipliğinde Bali'de düzenlenecek 17'nci G20 Liderler Zirvesi'ne gitmeden önce açıklamalarda bulundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

        "Bali'de düzenlenecek 17. G20 Liderler Zirvesi'ne gitmek için yola çıkıyoruz. Koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna Savaşı günlük hayatımızın ilk sırasına yerleşti. Antalya Bildirimizde diğer hususlarının yanı sıra gıda israfı konusuna dikkat çekmiştik. Aradan geçen sürede ülkemizin gündeme getirdiği konuların ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.

        Karadeniz'de tahıl koridoru girişimini ortaya koyduk. Tahılın başta Afrika olmak üzere en çok ihtiyacı olan ülkelere sevk edilmesi için çalışıyoruz. Türkiye'nin yaşanmakta olan enerji krizi konusunda anahtar ülke olduğunu hatırlatacağım.

        REKLAM

        Gelişmiş ülkelerin dahi bocaladığı salgın günlerinde son derece başarılı bir sınav verdik. G20 toplantılarında Türkiye'nin tecrübeleri konuları atılacak adımları ele alacağız. Dijital dönüşümcülük konusunda da ülkemizin elektronik devlet ve dijital çözümde yakaladığı başarıyı ele alacağız."

        'BİDEN İLE GÖRÜŞME DURUMUMUZ OLURSA KENDİSİYLE KONUŞACAĞIZ'

        "FETÖ'yü Biden saklıyor" cümlesine ilişkin, Biden ile görüşme olacak mı sorusuna da Erdoğan, "İfadelerimizi yanlış merkezlere çekme gibi bir durum oluyor. Amerika'da saklandığını veya bu adamın özellikle gizlendiğini orada Amerika yönetiminin her türlü desteği verdiğini zaten geçmişten bu yana hep söyledik. Bunu Biden'ın kendisine başkan yardımcısı olduğu zaman da söylemiştim. Bizden Papaz'ı istedik verdik, sizdeki papazı da siz verin demiştik ama maalesef bunlara hem biliyorsunuz orada kart ile izni de veriyorlar. Orada yaşama imkanı da bunlara sağlıyorlar. Yaşamını sadece kendisi değil avenesiyle birlikte Amerika'da sağlıyor. Yanındaki terör örgütünün bağlantılısı olanlarla birlikte yaşamlarını Amerika'nın değişik eyaletlerinde başta Pensilvanya olmak üzere sürdürüyorlar. Bu defa Sayın Biden ile bir görüşme durumumuz tekrar olursa bunu da kendisiyle konuşacağız" diye konuştu.

        KKTC AÇIKLAMASI: GÖZLEMCİ ÜYE OLMASININ ALTINI GÜÇLENDİRECEĞİZ

        AB'nin KKTC'nin TDT'de gözlemci üye olarak kabul edilmesine ilişkin açıklaması hakkında soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Bu önemli bir adımdır. KKTC'nin TDT'de gözlemci üye olmasının altını güçlendireceğiz, bu şekilde adımları atarak yola devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        Erdoğan, "Rusya G20'de Türkiye ile enerjide yeni adımlar atılacağını duyurmuştu. Buna ilişkin detay var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı;

        "Putin ve sözcüleri buna dair açıklamaları yaptılar. Bu atılacak adımlarla birlikte Türkiye gerçekten Batı'ya tüm çevreye bir hap olarak buradan bir doğalgaz, enerji dağıtımının yapılması sağlanacak. Önümüzdeki ayının başlarında Türkmenistan ziyaretimiz olacak, orada bunlarla ilgili bir gelişmeyi değerlendireceğiz."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ