Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar sert düştü! 3 Eylül dolar kuru - Döviz Haberleri

        Dolar/TL dün açıklanan 2. çeyrek rakamlarının ardından sınırlı geriledi. Yüzde 2 daralmasıöngörülenden Türkiye ekonomisi yılın 2. çeyreğinde beklentilerden iyi performans göstererek yüzde 1.5 daraldı.

        Ayrıca, büyümenin öncü göstergelerinden imalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi (PMI)Ağustos'ta 48'e yükselerek geçen yıl Temmuz'dan bu yana enyüksek değeri aldı. Veriler art arda 17 aydır devam edendaralmanın hız kestiğine işaret ediyor.

        Bankacılar ekonomik aktiviteye ilişkin tahminlerden bir miktar iyimser gerçekleşmelerin piyasaya da olumlu yansıdığınısöylediler.

        Dolar/TL, 5.83 üzerinde başladığı haftanın ilk gününde 5.8001'e kadar indi. 3 Eylül sabahına dolar 5.81 seviyesinde, euro ise 6.36 TL'den el değiştirerek başladı ancak beklentilerden düşük gelen enflasyon sonrası dolar 5.75 altına indi. Euro ise 6.30 altına geriledi.

        Dolar endeksi ise 99 puan üzerine çıkarken gram altın fiyatı gerileyerek 283 liraya indi. Euro dolar paritesi ise 1.10 altındaki hareketini sürdürüyor

        DOLAR

        $
        28,7044 0,15
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 18/11/2023 14:25:29

        ABD - Çin ticaret savaşının yanı sıra küresel ticaretsavaşlarının baskısı gelişmekte olan ülke varlıklarını olumsuz etkiliyor. Hafta sonu kambiyo kontrolüne giden ve döviz alımını sınırlayan dünyanın en büyük gelişmekte olan ülke ekonomilerinden Arjantin'in gelişen ülke paralarına etkisine de bugün izlenecek.

        REKLAM

        İşlemciler ABD piyasalarının açılmasıyla piyasa ve kur da daha belirgin bir fiyatlama olabileceğini belirtiyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ