Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Donald Trump, Rusya soruşturması kapsamında ifade verebilir!

        ABD Adalet Bakanlığı özel danışmanı Robert Mueller'in Rusya'nın 2016'daki Amerikan başkanlık seçimlerine müdahalesine ilişkin olarak yürüttüğü soruşturma kapsamında, önümüzdeki haftalarda Başkan Donald Trump'ın bilgisine başvurulabileceği belirtildi.

        Haberi veren Washington Post gazetesi, Mueller'in bu konuyu Aralık ayı sonlarında başkanın avukatları John Dowd ve Jay

        Sekulow ile yaptığı görüşmede gündeme getirdiğini belirtti. Gazete, Trump'a yakın bir kişiye dayandırdığı haberde, gelecek

        birkaç hafta içinde yapılabilecek görüşmede Trump'a sınırlı sayıda soru sorulabileceğini bildirdi.

        Sekulow ve Dowd, Washington Post haberi üzerine açıklama taleplerine yanıt vermediler.

        Konuya yakın bir kaynak avukatlar arasında, Trump'ın olası ifadesine ilişkin tartışmaların devam ettiğini belirtti. NBC News da, Trump'ın avukatlarının bu soruşturma konusunu aralarında görüştüklerini bildirdi.

        Konuya yakın üç kişiye dayanarak bilgi veren NBC, Trump'ın avukatlarının bu tür bir görüşmenin lojistiğini görüşmek üzere

        Aralık ayı sonlarında Mueller'in temsilcileriyle bir araya geldiğini söyledi. Bu görüşmede, Trump ile temasın yüz yüze resmi bir toplantı yerine, yazılı yanıt almak gibi başka bir formatta olması seçeneği, görüşmede izlenecek yasal standartlar, görüşmenin yeri ve süresi gibi konular ele alındı.

        Özel danışmanlık makamının sözcüsü Peter Carr, haberle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

        ABD Adalet Bakanlığı Kongre'den gelen baskılar karşısında, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) eski başkanı Robert Mueller'i, Rusya'nın 2016 seçimine olası müdahalesi ve Başkan Donald Trump'ın seçim kampanyasında Rusya ile işbirliği ihtimali hakkındaki soruşturmada özel danışman olarak görevlendirilmişti.

        Amerikan istihbarat birimleri, Rusya'nın Trump'ın kazanmasınayardımcı olmak için seçimlere müdahale ettiği sonucuna varmıştı.

        Rusya ise herhangi bir müdahaleyi reddediyor. Trump da Rusya ile hiçbir anlaşma olmadığını söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ