Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ege’de sığınmacı geçişi yüzde 90 azaldı

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye’den Ege adalarına gelen mülteci ve göçmen her geçen gün hızla azalıyor. Türkiye ile AB arasında 20 Mart’ta sağlanan anlaşmada 1 hafta geride kalırken, Yunan polisi 1 haftada adalara geçen göçmen sayısının 3 bin 85 olduğunu ancak son 3 günde adalara yasadışı yollardan sadece 292 kişinin ulaştığını bildirdi.

        Cihan Haber Ajansı’na konuşan bir Yunan polis yetkilisi, “Son aylarda izlediklerimizle karşılaştırıldığında müthiş bir düşüş var. Artık Yunanistan, Avrupa’ya geçiş yolu değil” dedi. Ege adalarına 20 Mart’tan önce her gün binlerce mülteci ve göçmen ulaşırken, anlaşmanın ardından bu sayı 100’ün altına düştü.

        3 GÜNLÜK BEBEK KURTARILDI

        Türk Sahil Güvenlik güçlerinin sığınmacı akımını durdurmak için çalışmaları sürüyor. Dün Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi açıklarında lastik botta, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 51 mülteci Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

        Yine İzmir’in Çeşme İlçesi’nde lastik botla denize açılan 54 sığınmacı kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında henüz 3 günlük bir bebek de bulunuyor.

        GÖÇMEN KAMPI TEMIZLENDI

        Fransa’nın Calais kentinde oluşan 4 bin kişinin yaşadığı sığınmacı kampı tamamen temizlendi. Bölgeden çekilen hava fotoğrafları değişimi ortaya koydu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ