Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Belçikalı Bakan'a 'İslamofobik söylemler' sebebiyle suç duyurusu

        Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon'un Müslümanların 'kayda değer' bir kısmının 22 Mart saldırılarını dans ederek kutladığı yönündeki açıklamaları mahkemelik oldu. İçişleri Bakanı'na her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor.

        Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, De Standaard gazetesine verdiği röportajda 'Müslümanların kayda değer bir kısmının' 22 Mart Brüksel saldırılarını 'dans ederek' kutladıklarını söylemişti.

        Irkçılıkla Mücadele Derneği (MRAX) ve İslamofobi ile Mücadele Derneği (CTİB), Bakan Jambon hakkında hukuki süreç başlattı.

        Irkçılıkla Mücadele Derneği (MRAX), "Önemli bir görev üstlenen İçişleri Bakanı'nın bu söylemleri kabul edilemez ve hukuki mücadelemizi başlatacağız. Başbakan Charles Michel hükümetinin de kendi içerisinde iletişimi iyi sağlayıp ırkçılığa yer vermemesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

        İslamofobi ile Mücadele Derneği yetkilileri ise İçişleri Bakanı'nın açıklamalarını, "tehlikeli" olarak adlandırdı. Başbakan Charles Michel'den konuyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ