Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Vailiy Nebenzya, Türkiye'yi Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına davet etti

        Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vailiy Nebenzya, Türkiye'yi Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına davet ettiklerini duyurdu.

        1 Temmuz'da Soçi'de gerçekleşecek toplantıya Türkiye ve Ukrayna dışişleri bakanlarının katılmasını beklediklerini söyleyen Nebenzya, henüz bir yanıt alamadıklarını kaydetti.

        Sputnik'e demeç veren Nebenzya, toplantının formatı gereği ikili görüşmeler yapılmadığını ancak Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla böyle bir görüşme gerçekleştirilmesine hazır olduklarını söyledi.

        Nebenzya, Çavuşoğlu'nun toplantıya katılması durumunda Rusya dışişleri bakanıyla görüşmek isteyebileceğini ve bunun gerçekleşebileceğini belirterek, "Zira kimseden kaçmıyor ya da saklanmıyoruz. Tüm görüşmelere açığız" diye konuştu.

        "BU RUSYA'NIN GÖREVİDİR"

        Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye Dışişleri Bakanı'nı Karadeniz Ekonomi İşbirliği Örgütü'ne davet etmenin Rusya'nın oranizatör olarak görevi olduğunu belirtti.

        Zaharova konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Karadeniz İşbirliği Örgütü'ne bu organizasyonun çalışmalarında yer alan tüm devletlerin Dışişleri Bakanları davet edildi. Türkiye Dışişleri Bakanı'na da zirveye katılması için davet gönderildi. Bu Rusya'nın görevidir. Böyle bir davet yapıldı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ