Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yunanistan Hükümet Sözcüsü'nden kriz itirafı

        Yunanistan Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu, Yunanistan'ın, mali krizle mücadelede belirlenen hedefleri tutturamadığını belirterek, şu anda hedeflerin tamamen dışında bulunduğunu söyledi.

        Kedikoğlu, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, yardım anlaşması (memorandum) koşullarının yeniden gözden geçirilmesi konusunun hükümetin sürekli gündeminde bulunduğunu, ancak böyle bir şeyin gerçekleşmesi için Yunanistan'ın kreditörlerine karşı inandırıcılığını yeniden kazanması gerektiğini belirtti.

        Memorandum koşullarının yeniden gözden geçirilmesi için her iki tarafın onayı gerektiğini ifade eden Kedikoğlu, "Bu konuda kendimizi dinletebilmemiz için ikna edici olmalıyız. Yeniden müzakere çabalarında başarı, anlaşmaya varılan hedeflerin tutturulmasına bağlı. Ancak, şu anda belirlenen hedeflerin tamamen dışındayız ve öncelikle bu konuda doğru yönde adım attığımızı göstermeliyiz" dedi.

        Kedikoğlu, bu konuda atılacak doğru adımların, Atina'nın yardım anlaşması şartlarının iyileştirilmesini talep edebilmesine olanak sağlayacağını belirterek, "Ortaklarımızla müzakereler uzun ve zorlu olacak. En iyi savunma hücumdur. Bu oyunda saldırıya geçmeyi tercih ediyoruz ve AB'li ortaklarımızı ikna etmek için özelleştirmeleri başlatıyoruz" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ