Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransızlar'a göre cumhurbaşkanları İngilizler'in oyununa geldi

        Fransız kamuoyu, cumhurbaşkanı seçildikten sonra İngiltere’yi ilk kez ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, İngilizlerin 'oyununa geldiğini'düşünüyor.

        Gezisinin ilk gününde Dışişleri Bakanlığı’nı ziyareti sırasında, İngiliz ordusuna bağlı Coldstream Muhafız Alayı’nın şeref kıtasını denetleyen 1 metre 69 santimetre boyundaki Hollande’ın, kürk kalpaklarıyla kendisinden yaklaşık 60 santimetre daha uzun görünen İngiliz askerlerinin yanında 'cüce gibi kalması', Fransızların tepkisine yol açtı.

        Fransız haber ajansı AFP’nin internet sitesinde yayınladığı fotoğraflara yorum yapan bazı Fransızlar, İngilizlerin Hollande’ı 'tuzağa düşürdüğünü'” ve bilinçli olarak kısa gösterdiğini öne sürdü. Bazı yorumlarda ise Fransız lider, devler ülkesinde mahsur kalan masal kahramanı Gulliver’e benzetildi.

        WATERLOO KAHRAMANLARI

        Hollande’ın denetlediği Coldstream Alayı’nın, 1815’te yaşanan Waterloo Muharebesi’nde İngilizlerin, Napolyon Bonaparte’ın liderliğindeki Fransa ordusunu mağlup etmesinde gösterdikleri kahramanlıklarla ünlü olması da, Fransızların tepkisini artırdı.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ