Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Taht değişikliği törenine 10 bin polis

        Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 30 Nisan'dadüzenlenecek taht değişikliği törenleri sırasında yaklaşık 10 bin polis görevyapacak.

        Amsterdam Belediye Başkanı Ebebhard van der Laan, belediye meclisineverdiği bilgide, güvenliği sağlayacak polislerin 3 bininin Amsterdam EmniyetMüdürlüğü'nden, geri kalanların ise diğer şehirlerden temin edileceğinisöyledi.

        Daha önce yaklaşık 7 milyon avroya mal olacağı belirtilen kutlamalarınmaliyetinin 5,5 milyon avro olarak hesaplandığını belirten Van der Laan,belediyenin şimdiye kadar 1 milyonu devletten olmak üzere sponsorlardan toplam 3milyon avro topladığını bildirdi. Toplanan 3 milyon avronun yarısının ilavekutlamalar için kullanılacağına vurgu yapan Belediye Başkanı, sponsorlardan birazdaha katkı beklediklerini ifade etti.

        Resmi törenlerin dışında bazı sanatçıların sahne alacağı kutlamalardaayrıca, 150 bin turuncu renkli balonun uçurulması da planlanıyor. Kapanıştöreninde balonlar uçurulurken Amsterdam hava sahasının uçaklara bir sürekapatılması öngörülüyor.

        Belediye meclisinde yer alan muhalefet kanadına mensup partiler, çevrekirliliğine yol açacağı gerekçesiyle balonların uçurulmasına karşı çıkarken,belediye yönetimi bu kapsamda gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

        Belediyenin aldığı önlemler dahilinde resmi törenlerin yapılacağıKraliyet Sarayı ve Nieuwe Kerk Kilisesi çevresindeki bazı alanlar 30 Nisan'da birsüreliğine güvenlik gerekçesiyle kapatılacak, törenlere katılacak üst düzeymisafirlerin kalacağı otellerde de ek güvenlik önlemleri alınacak.

        Hollanda'da 30 Nisan'da yapılacak geleneksel Kraliçe Günü kutlamasındaKraliçe Beatrix, 33 yıldır sürdürdüğü görevini büyük oğlu veliaht Prens WillemAlexander'a bırakacak. Prens Willem Alexander, bu değişiklikten sonra ülkede 123yıl aradan sonra tahta geçen ilk kral unvanını alırken, eşi Prenses Maxima dakraliçe olacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ