Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika First lady'nin gönlüğünü aldı
        1

        ABD'nin 2014'e girdiği dakikalarda Beyaz Saray'ın resmi Twitter hesabından atılan "Mutlu yıllar" tweet'iyle birlikte bu fotoğraf paylaşıldı.
        Sosyal medyada, ABD Başkanı Barack Obama'nın kısa sürede binlerce kez RT'lenen bu tweet ile Nelson Mandela'nın cenazesindeki yakınlaşma nedeniyle kıskançlık krizine girdiği iddia edilen first lady'nin gönlüğünü aldığı yorumları yapıldı.

        2

        Bütün dünyanın izlediği Nelson Mandela'nın cenaze törenindeki 'kıskançlık krizi senelerce unutulmayacak' şeklinde yorumlanmıştı. Anma töreninde Başbakan Schmidt, iki yanında oturan ABD başkanı Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron da Başbakan Schmidt'e iyice sokulup fotoğraf çekilmişti.

        3

        ABD Başkanı Barack Obama'nın Danimarka Başbakanı Helle Thörning Schmidt ile samimi sohbeti Michelle Obama'yı kızdırmıştı. First Lady Obama buna sinirlenerek eşinden hemen yer değiştirmesini isteyince ABD Başkanı Obama, eşinin kıskançlık krizine karşı koyamayarak hemen yerini değiştirmek zorunda kalmıştı.

        4

        Eşi ile Danimarka Başbakanı Helle Thörning Schmidt'in arasına oturan Michelle Obama için “Michelle Obama kıskanç şekilde bakıyor, Obama onu gördü, Michell'i unuttu' yorumları dünyanın her tarafından yapıldı.

        5

        Fotoğrafları çeken AFP Muhabiri Roberto Schmid, bu yorumlar üzerine bir blogda kendi düşüncelerini yazdı. Fotoğrafların bakanları yanıltabileceğini belirten Roberto Schmidt, “Ben Obama’nın Danimarka Başbakanı ile neşeli halini çekmeden birkaç saniye önce aynı neşeli durum ve ilgi Michelle Obama üzerinde yoğunlaşmıştı” dedi.

        6

        Basın toplantısında Başbakan Helle Thörning Schmidt’e Nelson Mandela’nın anma töreninde ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile çekildiği fotoğraf sorulmuştu. Bunun üzerine Başbakan, “Başkan Obama ile ailemizi, Noel’i, biraz da siyaseti konuştuk. Biraz Stockholm’de konuştuklarımızın devamını, biraz da törenden konuştuk ve eğlendik” demişti. Ancak, Michelle Obama’yı kızdırdığı iddiaları hakkında yorum yapmadı.