Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Kentsel Dönüşüm Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm - Emlak Haberleri

        Ünsal EREKE-HT GAZETE

        İstanbul’un özellikle değerli bölgelerinde son hızla devam eden kentsel dönüşüm faaliyetleri ihtiyaçlarla birlikte şekil değiştirdi. Akkök Holding çatısı altında faaliyet gösteren Akiş GYO, İstanbul’un en değerli caddeleri arasında bulunan Bağdat Caddesi’nde perakende sektörüne yönelik kentsel dönüşüm başlattı. İlk projesini Beymen’le hayata geçirecek Akiş, 5 katlı Uşaklıgil Apartmanı’nı firmanın ihtiyaçları kapsamında yeniden yaparak mağaza şeklinde 15 yıllığına yıllık ortalama 4 milyon dolardan kiraladı. Beymen Suadiye’nin Eylül 2016’da açılmasını planlanırken, Akiş bölgede aynı şekilde 3 dönüşüm projesi daha hayata geçirecek.

        HEDEF 190 MİLYON $ YATIRIM

        Akiş GYO Genel Müdürü Gökşin Durusoy Bağdat Caddesi’nde 2017 yılına kadar 4 dönüşümde 190 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini söyledi. Durusoy, “Dönüşecek olan binalardaki üniteleri sahiplerinden satın alma yoluyla ilerliyoruz. Diğer projelerimiz Beymen’le olan işbirliğimiz gibi tamamen bir markaya hizmet edecek şekilde de olacak” diye konuştu.

        BİRİNCİ YIL 3.6 MILYON $ KIRA ALACAK

        Akiş, KAP’a yaptığı açıklamalarda Uşaklıgil Apartmanı’ndaki 20 dairede her hak sahibine 2 milyon dolar ödeyerek aldığını açıklamıştı. Şirket, Beymen’den kiralama bedeli olarak ilk yıl 3.6 milyon, ikinci yıl 3.8 milyon, üçüncü yıl 4 milyon, dördüncü yıl ise 4.2 milyon dolar alacak. 15 yıla kadar artışlar yüzde 3 şeklinde olacak.

        EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ MAĞAZASI OLACAK

        Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı ise Bağdat Caddesi’nin dünyanın sayılı alışveriş caddeleri arasında yer aldığını belirterek, “Buradaki mağazamız çok küçük kalıyordu. Şimdi 5 katlı müstakil bir binaya taşınacağız. 2016 yılının Eylül ayında açılacak mağazaya 10 milyon liralık bir yatırım yapacağız. Daha sonra burada 100 milyon liralık ciro beklentimiz var” dedi. Çapçı, Suadiye’deki yeni mağazalarının büyüklük ve ciro bakımından Zorlu ve İstinyepark’tan sonra en büyük yerleri olacağını söyledi. Elif Çapçı, Beymen olarak 2015 yılı sonunda 950 milyon liralık gelire ulaşmayı hedeflediklerini de kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ