Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Kampanyalar 'BUSINIST OFFICE’ İstanbul’un Tam Kalbinde 550 Milyon TL’lik yatırımla Yükselecek - Emlak Haberleri

        İstanbul’da tüm yollar ‘BUSINIST OFFICE’e çıkıyor!

        Fikirtepe’nin Modern Ofisleri ‘BUSINIST OFFICE’te!

        İnşaat sektörünün deneyimli markalarının oluşturduğu Selimoğlu İnşaat, Vartaş Yapı ve Rochel Yapı şirketleri SVR Grup’u kurarak kentsel dönüşümde İstanbul’un simge alanı haline gelen Fikirtepe’de BUSINIST OFFICE projesini hayata geçiriyor.

        İstanbul’un tam kalbinde, yeni açılacak Avrasya Tüneli’nin çıkış noktasında yer alacak E5 cepheli proje; Marmaray’dan Metro’ya ve Kalamış Marina’ya kadar tüm yolların kesiştiği noktada, Boğaz hattına yakınlığıyla en değerli lokasyonlardan olan Fikirtepe’de 2 etap halinde hayata geçirilecek.

        Projenin lansmanı yapılan 1.Etabında; 116 bin m² inşaat alanında 3 blok halinde yükselecek BUSINIST OFFICE projesinde, toplamda 393 ofis ünitesi ile 22 adet ticari alan yer alacak. Proje, yüksek prim potansiyeli ve yarattığı katmadeğer ile daha lansmanı yapılmadan yerli-yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı.

        İstanbul’da kentsel dönüşümün simge alanı haline gelen Fikirtepe, İstanbul Boğazı’na yakın ve en değerli bölgelerden biri olması itibariyle, yerli-yabancı yatırımcıların cazibe merkezi haline geldi. Yabancı yatırımcıların merceği altına giren bölgede, inşaat sektörünün önde gelen firmaları Selimoğlu İnşaat, Vartaş Yapı ve Rochel Yapı ortaklığıyla kurulan SVR Grup’un projesi olan BUSINIST OFFICE hayata geçecek. İstanbul’un kalbinde yer alan Fikirtepe’de, Metro’dan Marmaray’a ve Kalamış Marina’ya kadar tüm ulaşım yollarının kesiştiği noktada, bölgenin en değerli ticari merkezi olacak.

        Fikirtepe’yi modern ofisle tanıştıran proje: ‘BUSINIST OFFICE’

        Projenin 26 Mayıs’ta düzenlenen lansman toplantısında SVR Grup adına konuşan Aydoğan Selimoğlu, toplam yatırım değeri 550 milyon TL olan projede m² satış fiyatlarının 4 bin dolardan başlayıp 6 bin dolara kadar çıktığını’ söyledi.

        Aydoğan Selimoğlu, Fikirtepe'de hayata geçecek olan BUSINIST OFFICE projesinin lansman fiyatları ile yerli ve yabancı yatırımcılara cazip yatırım fırsatları sunduğunu vurguladı. Şimdiye kadar kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 65 milyon TL’lik bir kira ödemesi yaptıklarını kaydeden Selimoğlu, “ Fikirtepe’de maliyetler hızla artıyor. Gerek inşaat malzemeleri, gerekse bölgedeki yaşayanlara kira yardımıyla proje geliştirenler bölgede zorluklar yaşıyor. SVR Grup olarak güçlü yapımızla bu zorluklardan etkilenmeden yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. Fikirtepe’de her bölgede olmak istediklerini kaydeden Selimoğlu, “ Biz ağırlıklı olarak Fikirtepe’de Vartaş’la komşu adalarla ilgileniyorduk. Ardından SVR Grup’u kurduk ve stratejik olarak Fikirtepe’nin her yerinde olmaya karar verdik. Kızıltoprak’tan Göztepe’ye kadar uzanan aksta projeler geliştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

        İstanbul’un yükselen değeri olan Yeni Fikirtepe’ye inandıkları için burada BUSINIST OFFICE projesini geliştirdiklerine işaret eden Selimoğlu, “Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin başladığı bu bölge, geliştirilen plan ve projelerle İstanbul’un en modern bölgelerinden biri haline gelecek. Bölge; bu özelliği ile şimdiden İstanbul’un cazibe merkezi haline geldi. Öyle bir proje tasarladık ki; burada çalışanlar evlerine dönmek istemeyecekler” dedi.

        Prestijli ofisler...

        Ulaşım akslarına yakın ve merkezi bir lokasyonda yer alan projede, kat bazında 1.250 m² lik ofis alanları bulunduğuna işaret eden Selimoğlu, projenin özelliklerini şöyle sıralıyor:

        “Özel planlaması ile rahat bölümlenebilme özelliğine sahip olan projede, kullanılabilir net ofis alanları çeşitli m² seçeneklerini barındırıyor. Ofislerdeki kat yüksekliğinin 3,85 metre olarak tasarlanması da projeye ayrı bir ferahlık katıyor. Böylece hayatın büyük kısmının geçtiği çalışma ortamlarına, m² ile birlikte m³ kavramı da kazandırılmış oluyor. Binaların tasarımında; çalışma koşullarının verimini artırmak amacıyla, batı güneşinin olumsuz etkilerini azaltacak yönlendirmeler yapılmış, cephe projelerinde bu kriter dikkate alınarak projeler oluşturulmuştur. Kat bazında tasarlanan balkonlu ofisler ile; çalışanlara verimli olduğu kadar, konforlu çalışma alanları sunulmuştur. Çarşı katında yer alan mağazalar ile; hem yakın çevresine, hem de üzerinde yer alan ofis katlarına hizmet veren dinamik ve ferah sokak dokusu tasarlandı.”

        Businist Office projesi 6 banka garantörlüğünde yatırımcıya da güven veriyor. Öte yandan projede vadeler anlaşmalı bankalardan 60 ila 120 ay vade ile konut sahibi olmak isteyenlere büyük kolaylık sağlıyor. Projede ticari ünitelerin yüzde 75’ine kadar kredi imkanı da yer alıyor.

        Vartaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu bölgede yürütülen inşaat çalışmalarına paralel olarak inşaat maliyetlerinin de arttığına dikkat çekti. Aydoğan Selimoğlu “ Bölgede beton birim fiyatları 90 TL iken şimdilerde 130 TL’ye yükseldi. Uzun vadede birim fiyatların 150 TL’yi bulması bekleniyor.” Dedi. Ömer Faruk Barata da “ Fikirtepe’de proje geliştiren inşaat firmalarını artan maliyetler oldukça zorluyor. Yetkililerin bu hızla artan inşaat maliyetlerine dur demesi gerekiyor” Dedi.

        Businist Office’te ruhsat işlemlerinde sona gelindiğini kaydeden Ömer Faruk Barata bu sürecin 15 güne kadar çözüleceğini kaydetti. Barata “ Businist Office projemize yabancı yatırımcılar da yoğun ilgi gösteriyor. Proje satışının yüzde 33’lük bir dilimini yabancı yatırımcıların oluşturacağını öngörüyorum” şeklinde konuştu.

        SVR Grup ortağı, Vartaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, projenin çevresindeki konut yoğunluğunun içerisinde, tek ticari ada olmasıyla önemli bir yere sahip olduğunu ayrıca belirtti. Barata, Businist Office’in, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olmaya aday olduğunu ve bu kapsamda projenin yüzde 65 prim sağlayacağını beklediklerini söyledi.

        SVR Grup ortağı, Rochel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çubukcu ise, projenin lokasyonu ve nitelikleri ile yatırımcısına kazandıracak bir proje olarak öne çıktığını vurguladı. Çubukçu, “ 25 yıldır tekstil sektöründe faaliyet sürdürüyoruz. Gayrimenkul, Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Bizler de bu parlayan yıldıza kayıtsız kalmadık. Türkiye’de gayrimenkul sektörüne inancımızdan dolayı projeye ortak olduk.” şeklinde konuştu. Gayrimenkulde yeni projelerle yoluna devam edeceklerini açıklayan Çubukçu, “Fikirtepe’de yeni ortaklarımızla projeler olacak. Gelecek dönemde Selimoğlu Group, Pana Yapı ve Rochel olarak bir projeyi hayata geçireceğiz. Türkiye’nin markalı konut proje ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

        Üç kuleden oluşuyor

        Mimari projesi EFEKTA MİMARLIK tarafından hazırlanan projenin 1. Etabının toplam inşaat alanı 116.600 m²’ den oluşuyor. Projede, Kule A’ da 190 adet ofis, Kule B’de 189 adet ofis, Kule C’de 14 adet ofis olmak üzere toplam 393 adet ofis bulunuyor. Kulelerin üzerinde konumlanan kütleler binalara farklı bir perspektif katıyor. Proje tamamlandığında bu kütlelerde firmaların logosu yer alacak. Proje, ruhsat alımından 24 ay sonra teslim edilecek.

        Ofisler, 45 m² ile 320 m² arasında değişen modülasyonlar ve mimari proje esnekliği sayesinde kat bazında maksimum 1250 m² ye kadar farklı kullanım alanı alternatifleri sunuyor.

        Zemin katta yer alan 22 adet ticari alan; 60 m² ile 380 m² arasında değişen büyüklüklere sahip.

        Kolay ulaşılabilir lokasyon

        Modern mimarisi ve verimli kullanım planlamasının önemli yer tuttuğu proje; Metrobüs, Metro, E-5, Marmaray, Avrasya Tüneli çıkışı ve Boğaz Köprüsü gibi İstanbul ulaşım akslarının göbeğinde yer alması ile, merkezi ve kolay ulaşılabilir bir proje olarak dikkat çekiyor.

        BUSINIST OFFICE, Yeni Fikirtepe’de tek OFİS PROJESİ olması ile de, kendisine ve bölgeye ayrı bir değer katmaktadır. Toplam 1.024 araçlık kapalı otopark imkanı sağlayan projede, her bir bağımsız bölüm için otopark sayısı genel m²’ ye göre belirlenip hak sahiplerine verilecektir.

        Projede tüm ofisler, SHELL&CORE şeklinde; asansör holleri, giriş, lobi, vb.. genel mekanların dekorasyonları tamamlanmış, ofislerin elektrik-mekanik altyapısı sınıra gelmiş şekilde teslim edilecek.

        Toplantı ve eğitim odaları, IT destek hizmetleri, ‘Cafe ve Restaurantlar’, Arşivleme için depolar, kuru temizleme, terzi, lostra, kuaför, kırtasiye, copy center (baskı merkezi), eczane, vale, fitness club, eğlence merkezi, kreş, sağlık merkezi, ibadet alanı gibi isteğe bağlı hizmetler de projede yer alacak yatırımcılara sunulacak özellikler arasında yerini alıyor.

        Üstün güvenlik önlemleri ile dikkat çeken projede, bina otomasyonu, otopark ve servis sirkülasyonu en ince ayrıntısına kadar planlandı.

        Detaylı bilgi için tıklayınız...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ