Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti | Osmangazi Köprüsü güzergahı nereden nereye - Haberin Var Mı? Haberleri

        İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi kısaltan Osmangazi Köprüsü, 30Haziran'da geniş bir katılımla açıldı. Açılışın ardından köprü ücreti, güzergahı ve ne zaman ücretsiz olacağına dair bilgiler verildi. İşte o bilgiler...

        OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ NE ZAMAN ÜCRETSİZ?

        Osmangazi Köprüsü bayram boyunca kullanımda olacak ve tüm otoyollarda olduğu gibi 11 Temmuz Pazartesi gününe kadar ücretsiz olarak faydalanılabilecek.

        GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

        Köprünün geçiş ücreti ise 35 dolar + KDV olarak açıklanmış, ancak bu ücret kamuoyunda yüksek bulunmuştu. Köprü fiyatı, 121 liradan 90 liraya indirildi.Projenin ilk etapta trafiğe açılması beklenen Gebze – Orhangazi kesiminde sistemin Ana Kontrol Merkezi, Bölge Kontrol Merkezi ve Altınova Kavşağı Gişe Alanında kurulu ücret toplama gişeleri teslim edildi.

        Sistemde OGS, HGS, kredi kartı ve nakit ödemelerinin tamamını kabul eden gişeler kullanılıyor. Ayrıca, OGS ve HGS gibi elektronik ödemelerde anında bakiye sorgulaması yapılarak kullanıcıların bakiyelerinin geçiş ödemesi için yeterli olup olmadığı kontrol edilebiliyor.

        Giriş ve çıkışların tamamında araçların ön ve arka plakaları için otomatik plaka tanıma teknolojisi kullanıldı. Sistemde, denetimler için bağımsız araç sayma ve sınıflandırma özellikleri de bulunuyor.

        OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GÜZERGAHI NASIL OLACAK?

        384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğundaki Gebze - Orhangazi - İzmir otoyol projesinin en önemli güzergahı olan Osmangazi Köprüsü'nden ilk araç geçişi saatler 00.00'ı gösterdiğinde gerçekleştirildi.

        Toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilebilecek.

        Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil), 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak İzmit Körfezi'nde otomobille mevcut yol kullanılarak 2 saate yakın süren güzergah, köprü sayesinde 4 dakikada geçilebilecek.

        Osmangazi Köprüsü 4 dakikada geçilebilecek
        Osmangazi Köprüsü 4 dakikada geçilebilecek

        384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesi'nin en önemli güzergahı olan Osmangazi Köprüsü vatandaşların ilk tercihi oldu. İlk araçların saat 00.00'da geçtiğini Osmangazi Köprüsü, ilk gününde vatandaşlar tarafından kullanılmaya başladı. İstanbul'dan yola çıkan vatandaşlar, Gebze kavşağından Osmangazi Köprüsü bağlantı yoluna dahil oluyor. 40 kilometrelik bağlantı yolunun ardından sürücüler Osmangazi Köprüsü'ne ulaşıyor. Osmangazi Köprüsü'nü kullanan sürücüler Altınova'ya 4 dakikada ulaşabiliyor.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış programında köprüden geçişlerin ücretsiz olduğunun müjdesini verdi. Osmangazi Köprüsü'nden vatandaşlar 11 Temmuz tarihine kadar ücretsiz olarak yararlanabilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ