Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Yeni pazar buluruz" - İş-Yaşam Haberleri

        Mesut HAN / EDİRNE

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya'nın Türk patlıcanına ithalat engeli getirmesine ilişkin, "Biz nasıl domates, biber, salatalıkta üreticimize, ihracatçımıza yeni pazarlar bulmuşsak patlıcanda da buluruz, kimse merak etmesin" dedi

        EN FAZLA ZARARI RUS VATANDAŞ YAŞAR

        Edirne'deki ziyaretleri kapsamında Kapıkule Sınır Kapısı'na giden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya'nın Türkiye'den patlıcan ithalatını durdurma kararını değerlendirdi. Rusya'nın ambargolarının yeni olmadığını belirten Bbakan Tüfenkci, "Rusya 24 Kasım'dan itibaren Türkiye'ye çeşitli eşyalarda ve meyve-sebzede ambargo uyguluyor. Biz o zaman da ifade ettik bugün de söylüyoruz: Ambargo uygulamaları doğru bir işlem değil, bundan en fazla zararı Rus vatandaşlar yaşar. Bugün gelinen noktada başta Putin olmak üzere Rus yetkilileri de bunu böyle ifade ediyor" dedi.

        PATLICAN ÜRETİCİSİNE YENİ PAZARLAR BULURUZ

        Ülkeler arası sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini belirten Bakan Tüfenkci, "Uçak krizi başlamadan önce de Rusya'yla ihracatımız her ay düzenli olarak düşmekteydi, ambargoyla bu daha hızlandı. Biz nasıl domates, biber, salatalıkta üreticimize, ihracatçımıza yeni pazarlar bulmuşsak patlıcanda da buluruz, kimse merak etmesin" sözleriyle patlıcan ihracatı konusunda üreticilerin mağdur olmayacağını vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ