Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Ortak tahvil Euro Bölgesi’ni kurtaramaz - Para Haberleri

        Borç sorununun çözümünde kritik konumdaki ortak tahvil planı için Almanya Başbakanı Merkel, bunun Euro Bölgesi’ni kurtaracak mucize çözüm olmadığını söyledi.

        Euro Bölgesi’nde ortak tahvil olarak bilinen Eurobond’ların hayata geçip geçmemesi yönünde tartışmalar giderek artıyor. Almanya ve Fransa, ortak tahvil planına karşı çıkarken geçen cuma akşamı Avrupa Komisyonu’nun Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, ortak tahvili hayata geçirmek için plan hazırladıklarını duyurdu. Rehn’e cevaben cuma akşamı ortak tahvil planına karşı olduğunu yineleyen Alman Başbakan Merkel dün de bu yönde açıklamalarda bulundu.

        Merkel, bazı Euro ülkelerindeki borç krizinin çözümünün ortak devlet bonolarının satışıyla mümkün olamayacağı söyledi. Merkel, politikaların doğrudan finans piyasalarına göre yapılamayacağını, mali piyasaların bazı şeyleri zorla elde etmeye çalıştığını, buna izin vermeyeceklerini söyledi. Euro krizine karşı mücadelede Avrupa’nın özüne dönerek daha fazla rekabet edebilir hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Merkel, bunun uzun ve zorlu bir süreç olduğunu, ancak sorunun ortak devlet bonolarını satarak bir anda çözülemeyeceğini sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ