Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Ekonomi Bakanlığı açıklama yaptı - Para Haberleri

        Ekonomi Bakanlığı, son günlerde basında yer alan Dahilde İşleme Rejimi kapsamında yapılmış olan ithalatlarda, Bakanlığın yetki ve görev alanında yer almayan banka teminat mektupları ve kapasite raporları ile ilgili birtakım usulsüzlüklerin yapıldığı ve konunun adli makamlarca soruşturulduğu yönündeki haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

        Açıklamada, ''konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığı'nca soruşturma kapsamına alındığı anlaşılan firmalar hakkında Başsavcılıkça, Bakanlıktan bu firmalarla ilgili kayıtlarda bulunan bilgilerin talep edildiği ve bu bilgilerin 4 Mayıs 2012 tarihi itibariyle Başsavcılığa iletilmesini teminen Ankara Emniyet Müdürlüğüne intikal ettirildiği'' bildirildi.

        Bu firmaların tüm Dahilde İşleme İzin Belgelerinin de yine aynı tarihte bloke edildiği belirtilerek, ''Bu firmaların olası Dahilde İşleme İzin Belgesi talepleri de hiçbir şekilde karşılanmayacaktır. Ayrıca, Bakanlığımızca konuyla ilgili idari soruşturma da ivedilikle başlatılmış olup, yakından takip edilmekte olan gerek adli, gerek idari soruşturma sonucunda yapılacak tespitlerin gereği, her zaman olduğu gibi titizlikle ve derhal yerine getirilecektir'' denildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ