Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Mıstık gibiyiz! - Para Haberleri

        Global Connectedness Index 2012 araştırmasına göre ülkelerin dünya ile ilişkilerinin artması küresel ekonomik büyümeyi hızlandıracak ve bu ülkelerin başında Türkiye ile Meksika geliyor.

        Global Connectedness Index 2012 araştırması, 144 ülkenin dünya ile ticari, finansal, teknoloji ve insan gücü kriterleri açısından bağlantılarını ve buna bağlı olarak küreselleşme açısından fırsat ve zorluklarını ortaya koydu.

        DAHA AZ KÜRESELİZ!

        Araştırmaya göre ülkelerin dünya ile ilişkilerinin artması, küresel ekonomik büyümeyi hızlandıracak ve bu büyümeyi sağlayacak ülkelerin başında Türkiye ile Meksika geliyor.

        Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Global Connectedness Index 2012 Araştırması'nı ''ünlü ekonomistlerden'' Pankaj Ghemawat ve Steven A. Altman hazırladı. Araştırmaya göre dünya, 2007 yılına oranla daha az küresel. Bu sonuç, özellikle yaşanan son küresel ekonomik krizin ardından ülkeler arasındaki ticaret, yatırım, teknoloji ve insan gücü ilişkilerinin beklenenin aksine artmadığını, yani azaldığını gösteriyor.

        BRIC out, MIST in!

        Ülkelerin dünya ile ilişkilerinin artmasının, küresel ekonomik büyümeyi hızlandıracağı üzerinde durulan araştırmada, bu büyümeyi sağlayacak ülkeler arasında Türkiye ve Meksika'nın öne çıktığı vurgulanıyor.

        BRIC'in isim babası O'Neill, dikkatlerin MIST ülkelerine kaydığını söylüyor

        Araştırmanın fırsatlar ve olası zorluklar bölümünde Goldman Sachs Ekonomisti Jim O'Neill, dikkatlerin BRIC ülkeleri olarak adlandırılan Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'de yavaşlayan büyüme ve artan maliyetler nedeni ile MIST ülkeleri olarak adlandırılan Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Türkiye'ye kaydığını ifade ediyor.

        Öte yandan O'Neill, bu ülkeler arasında da en yüksek potansiyele sahip olan ülkelerin Türkiye ve Meksika olduğunun altını çiziyor.

        AA